Video placeholde

Titanic bude turistická atrakce (již brzy)

Pokud máte rádi dobrodružství, cestování a k tomu jste fanoušci filmu Titanic, máme pro vás dobrou zprávu. Již brzy se budete moci podívat na vrak slavné lodi hodně zblízka. Londýnská cestovní kancelář bude od roku 2018 nabízet 8denní výlet za vrakem Titanicu.

Itinerář cesty je následující

V Newfoundlandu v Kanadě nastoupíte spolu s dalšími osmi spolucestujícími do letadla a přesunete se na jachtu, která bude kotvit v místech nad vrakem slavné lodi. Pokud bude příznivé počasí, přesunete se do ponorky a hurá ke dnu oceánu. Pak už se podle listu The Telegraph budete kochat pohledem na palubu lodi, která „byla“ nepotopitelná. Strašidelné i úchvatné.

Titanic: drahý tehdy, drahý i nyní

Na cestu si připravte něco málo přes 100 tisíc amerických dolarů. Tato částka má být ekvivalentem 4,350 dolarů, které dali cestující za první třídu na Titaniku.

Než ponory utne nějaká ekologická nebo jiná společnost, může to být opravdu dobrodružný výlet. Tak snad dopadne lépe než ten v roce 1912.

Video placeholde

Titanic šel ke dnu za 2 hodiny 40 minut

Titanic se potopil po srážce s ledovcem 15. dubna 1912 při své první plavbě. Měl být nepotopitelný, ale ke dnu šel za 2 hodiny 40 minut. Tak málo času měli lidé na evakuaci, která probíhala chaoticky a přednost měly pochopitelně ženy a děti.

Zachránilo se pouhých 706 cestujících a členů posádky. 1500 lidí zemřelo, mezi nimi i John Jacob Astor IV., který byl v té době nejbohatším člověkem na zemi. Většina zemřela na podchlazení v ledovém Atlantiku. Doba přežití ve vodě se odhadovala na cca 10, maximálně 20 minut. Nejbližší loď od místa nehody Carpathia však dorazila za téměř dvě hodiny od potopení Titanicu.