Návrhář Kim Jones se loučil v doprovodu modelek Naomi Campbell a Kate Moss

Návrhář Kim Jones se loučil v doprovodu modelek Naomi Campbell a Kate Moss Zdroj: Profimedia.cz

S Kate a Naomi za ruku: Návrhář se stylově rozloučil s kariérou u Louis Vuitton

Kim Jones je další z návrhářů, který oznámil, že po letech končí v tradičním módním domě. Po Christopheru Baileym, který odchází z Burberry, a Phoebe Philo, jež končí v Céline, se jedná o další ze série odchodů, které vzbuzují otázku, nakolik je současný módní kolotoč pro návrháře únosný. A také: Jaká bude jejich další zastávka?

Kim Jones vedl pánskou sekci Louis Vuitton od roku 2011. To on stál za sbližováním tradičního luxusu s cool streetwearovou značkou Supreme a také navázal spolupráci s britskými umělci, bratry Chapmanovými, kteří na pánské kabely a obleky LV přidali ilustrace fantaskních živočichů i výšivky exotických květin.

Louis Vuitton/Supreme #LVxSUPREME

Příspěvek sdílený Supreme (@supremenewyork),Čen 29, 2017 v 3:28 PDT

Ve středu čtyřiačtyřicetiletý návrhář oznámil, že po sedmi letech u Vuittona odchází. Spekuluje se, že by mohl nahradit Baileyho v Burberry a naopak, že Bailey by mohl převzít kormidlo Louis Vuitton. Burberry by pro Jonese bylo logickým krokem i z toho důvodu, že i tato tradiční značka začala loni koketovat se streetwearem, když přizvala ke spolupráci moskevského návrháře Gošu Rubčinského.

Den na to, 18. ledna, se v rámci pánského fashion weeku v Paříži konala poslední přehlídka Kima Jonese pro Louis Vuitton. Za ruku ho doprovodily topmodelky 90. let a také jeho velké kamarádky Naomi Campbell a Kate Moss– obě oděné do lesklých kabátů s klasickým LV Monogramem a v luxusních pohorkách. „Kim Jones převrátil pánskou linii Louis Vuitton. Jsem žena a také ji nosím. Udělal z ní přístupnější značku, rozšířil ji do světa a to je skvělé,“ blahořečila Naomi.

Thank you for the video @marcsebastianf have to shout out to @honeydijon for the major soundtrack with paris is burning quotes ! OPULENCE you own everything @iamnaomicampbell @katemossagency @dominiksadoch @louisvuitton

Příspěvek sdílený mrkimjones (@mrkimjones),Led 18, 2018 v 8:46 PST

Bylo to nostalgické i symbolické. Tato poslední kolekce v sobě podle návrháře nesla poselství změny, pohybu a objevování nových cest. A my se už těšíme, jaké ty cesty budou.