.

. Zdroj: Instagram @celebface

Nepříjemná pravda: Instagramový účet odhaluje plastiky a retuše slavných

Že lidé na Instagramu tak trochu blafují, vylepšují se, zveřejňují jen povedená selfie a ta ještě projedou filtrem a FaceAppem, víme. Občas je ale dobré a zdravé si připomínat, jaká je realita. 

Jeden z českých bulvárních magazínů se nedávno posmíval trojici ve složení Monika Marešová (Koblížková), Andrea Verešová a návrhářka Jana Pištejová. Dámy se totiž sešly na party na řeckém ostrově Mykonos, vyfotily se spolu a fotky poté zveřejnily na Instagramu.

Ovšem zatímco na jedné fotce měly všechny tři krásnou sjednocenou pleť, u Jany Pištejové vypadaly Monika s Andreou jako po hodinovém tanci. Lidé na sociálních sítích tak měli o legraci postaráno: „Holky, příště se aspoň domluvte,“ zněly pobavené komentáře.

@andreaveresovaofficial @monikamaresova dve tieto 🔝zeny spolu na zurke v @cavotagoomykonos #mykonos🇬🇷 .. muzov sme nefotili, to vacsinou nejde tak lahko😝

Příspěvek sdílený Jana Pištejová Official (@pistejka),Čec 23, 2018 v 4:04 PDT

Kdyby byly Monika s Andreou globálními celebritami jako třeba Bella Hadid nebo Kim Kardashian, nejspíš by tohle drobné faux-pas neuniklo instagramovému účtu @Celebface. Ten totiž baví své fanoušky tím, že postuje právě takovéhle srovnávací fotografie a odhaluje rozdíl mezi tím, co zveřejnily celebrity, a neupraveným snímkem, který se objevil jinde.

Bella Hadid: Retuš vs. realita
Bella Hadid: Retuš vs. realita | Zdroj: Instagram @celebface

O tom, že i nejslavnější modelky touží po dokonalé kráse, svědčí i fakt, že řada z nich lajkuje anebo přímo repostuje své fotky z instagramového účtu @Shix_mix, kde si jeho zakladatelka vytváří své vlastní retuše slavných lidí. Tváře Gigi, Belly, Kendall, Rosie a dalších jsou zde dokonale prozářené a bez chybičky, že i samy modelky této iluzi rády podléhají.

love you my friends @laurapolko @patrickta, creating with you is a dream :) 💛 #metgala

Příspěvek sdílený Gigi Hadid (@gigihadid),Kvě 8, 2018 v 10:40 PDT

Instagram versus realita

.
. | Zdroj: Instagram @celebface