Video placeholde

Na Mlýnku: Ostravská kavárna U Černého stromu láká fantastickým espressem i pozdní snídaní

Na začátku stála touha oživit centrum Ostravy a vytvořit místo, kam zajít na šálek kvalitní kávy. Dnes je kavárna U Černého stromu oblíbený spot všech ostravských kávových fajnšmekrů i laiků a může se dokonce chlubit vlastním festivalem Coffee of Ostrava. Podívejte se na video v úvodu článku, co z této kavárny dělá místo, kam se tolik Ostravanů rádo vrací.

Kavárna U Černého stromu je jedním z prvních míst v Ostravě, které nabídlo výběrovou kávu, a to z pražírny La Boheme, první české výběrové pražírny, kde kladou důraz nejen na kvalitu, ale i na udržitelnost a spravedlivý kávový průmysl. Ochutnat můžete U Černého stromu nejen tradiční kávové nápoje, ale i spoustu specialit – třeba espresso tonic nebo kokosové latte. A pokud i vám leží na srdci udržitelnost, kávové drinky tu můžete zkoušet s čistým svědomím –brčka tu používají pouze ta kompostovatelná.

Coffeeshop U Černého stromu jsou i bagely a skvostné dezerty

Na své si tu ale přijdou i ti, kteří kávu nepijí. Občerstvení z kavárny U Černého stromu podlehne každý. Vyhlášené jsou místní bagely, ať už s řepou a kozím sýrem, s tuňákem, rajčetem a medovou hořčicí nebo třeba s kachním masem. Za ochutnání stojí všechny. Klasický historický interiér a pohodová atmosféra zároveň dělají z kavárny U Černého stromu ideální místo na víkendový brunch. Pochutnat si můžete celé dopoledne třeba na hustých polévkách, domácích paštikách, křupavém croque monsieur nebo lívanečkách. Dokonalé dezerty na vás ale v kavárně čekají celý den. Zajděte sem ochutnat voňavé buchty, jemné cheesecaky nebo specialitu podniku, cookie s vanilkovou zmrzlinou přelitou espressem.

Podívejte se na video v úvodu článku a navštivte vyhlášenou kavárnu U Černého stromu s vlogerem Jaroslavem Slámečkou.