.

. Zdroj: instagram.com

.
Nic neozdobí ženu tak, jako úsměv. Své o tom ví i nestárnoucí herečka Julianne Moore.
.
.
Angelina Jolie.
7
Fotogalerie

Máte kulaté, nebo kočičí oči? Co řeknou o vaší povaze?

Na úvod je potřeba říct, že pochopitelně nepředpokládáme, že všichni lidé s takovýma očima mají stejnou povahu. Ale tyhle "eso-věci" prostě někdy pobaví. A tak se pobavte s námi. Podívejte se do zrcadla a zkuste popsat tvar svých očí. A my vám řekneme, jaká jste!

Kočičí oči

Angelina Jolie.
Angelina Jolie. | Zdroj: Archiv Blesku

Lidé s tímto tvarem očí – má ho například herečka Angelina Jolie – jsou ctižádostiví a jsou si jistí tím, co dělají. Když mají svůj cíl, nic a nikdo jim nemůže zabránit v jeho splnění. Kromě toho jsou i vtipní a člověk se rychle zamiluje do jejich optimistického naladění. Někdy jsou ale na své cestě za cílem i sobečtí.

Oči zkosené dolů

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Je to tvar očí, jako má třeba hvězda seriálu Teorie velkého třesku – herečka Mayim Bialik. Pokud vám linka očí jde v kraji mírně dolů, jste často pesimistická a hodně dáte na to, co si myslí vaše rodina. Nerada se rozhodujete, a proto se často podřizujete dominantním lidem ve svém okolí. Jste ale velmi příjemná osoba, se kterou je radost trávit čas. Cíleně si vybíráte své přátele a jste jim věrná po celý život.

Oči daleko od sebe

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Herečka Yvonne Catterfeld patří do této skupiny. Jejich oči jsou daleko od sebe. Tito lidé rádi experimentují a je jedno, zda se jedná o nový trend v oblékání nebo cestování. Pokud k nim patříte, pak nemáte ráda rutinu, naopak jste inovativní a flexibilní, milujete dobrodružství a svobodu a jste velkorysá.

Oči blízko u sebe

.
. | Zdroj: instagram.com

Lidé, kteří mají oči položené blízko u sebe jako třeba herečka Jennifer Aniston, často respektují tradici a mají rádi staré věci. Jsou to rodinné typy, rádi si povídají se staršími lidmi a když jde o důležitá rozhodnutí, řeknou si jim o radu. Pokud k nim patříte, tak víte, že nemáte ráda velké změny, neobvyklé věci. Jste velmi disciplinovaná a zaměřujete se na důležité věci. Někdy přece jen podlehnete emocím, ale přesto jste velmi úspěšná, protože se dokážete postarat o všechny detaily.

Kulaté oči

Lidé s kulatýma očima, jako je herečka Anne Hathaway, jsou kreativní a prostě mají rádi život, mají bohatou fantazii a občas si utečou do svého vlastního světa. Někdy jsou příliš idealističtí a poněkud náladoví. Jsou to emocionální osobnosti, které své pocity neskrývají. Pokud máte takovéto oči, pak víte, jak je pro vás těžké zapomenout na pocity a chovat se racionálně. Dalo by se říct, že co na srdci, to na jazyku a často řeknete něco dřív, než si to promyslíte. Ale svým šarmem to dokážete napravit.

Oči tvaru mandlí

Vybavíte si Hermionu z filmů o Harrym Potterovi, respektive její představitelku Emmu Watson? Ta má tento tajemný tvar očí, který působí na lidi tajuplně a exoticky. Lidé s mandlovýma očima jsou opatrní, když jde o nové věci, přesto působí uvolněně i ve vypjatých situacích. Pokud k nim patříte, pak víte, že jste vyrovnaný člověk, který stojí nohama pevně na zemi, možná někdy málo emocionální, ale ve skutečnosti jste srdečná osob.

Hluboko posazené oči

Takové oči má například herečka Blake Lively. Vypadá, jako kdyby měla malé oči, ve skutečnosti je jenom zakrývají oční víčka. Tito lidé velmi ochotně pomáhají druhým, ale neradi si sami říkají o pomoc. Pokud k nim patříte, tak víte, že jste jako sluníčko, vždy veselá, i když se v skrytu duše trápíte. Málokdy se rvete sama za sebe, a tak vám hrozí, že budete dělat práci, na kterou jste překvalifikovaná.

Velké a výrazné oči

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Lidé s velkýma očima, jako je herečka Penélope Cruz, jsou velmi vnímaví, dobrosrdeční a přátelští, mají rádi kolem sebe dobré přátele a rádi se seznamují s novými lidmi. Pokud máte velké oči, pak jste od přírody bojovnice a jdete životem se zdravou mírou skepse.

Hluboké oči

Nic neozdobí ženu tak, jako úsměv. Své o tom ví i nestárnoucí herečka Julianne Moore.
Nic neozdobí ženu tak, jako úsměv. Své o tom ví i nestárnoucí herečka Julianne Moore. | Zdroj: profimedia.cz

K této kategorii patří herečka Julianne Moore. Tito lidé jsou idealističtí, romantičtí a velmi pozorní. Pokud k nim patříte, tak víte, že své vlastní pocity si raději necháváte pro sebe. Máte nadání odhadnout druhé lidi, analyzujete každé gesto či tón hlasu, a tak hned víte, na čem s druhým člověkem jste.

Tak co, sedí to i na vás?