Topmodelka Tereza Maxová nechyběla u představení exkluzivních bot Manolo Blahnik

Topmodelka Tereza Maxová nechyběla u představení exkluzivních bot Manolo Blahnik Zdroj: Archiv značky

Manolo Blahnik vytvořil boty pro Prahu v hodnotě 5000 eur

Už za pár dní se do Prahy přestěhuje dlouho očekávaná výstava The Art of Shoes, která mapuje tvorbu slavného návrháře bot Manolo Blahnika. Všechny ikonické boty, které si zamilovaly přední ženy světa od vévdodkyně Kate přes S. J. Parker až po Anne Wintour, budou k vidění v Museu Kampa v Praze od pátku 11. srpna 2017 do neděle 12. listopadu 2017

U příležitosti výstavy v Praze navrhl španělský designér s českými předky exkluzivní kozačky inspirované českým folklorem. Boty ozdobené fuchsiovými pom pomy a více než stovkou křišťálů Preciosa vznikly v Blahnikově dílně v jediném exempláři u příležitosti obuvníkovy blížící se výstavy The Art of Shoes v Praze. Celková hodnota bot byla vyčíslena na 5 000 eur, tedy bezmála 135 000 korun.

Takhle vypadají boty pro Prahue od Manolo Blahnika
Takhle vypadají boty pro Prahue od Manolo Blahnika | Zdroj: Archiv značky

Slavnostního odhalení bot se zúčastnila topmodelka Tereza Maxová. „Tato akce je výjimečná, jelikož vzdává hold ryzímu řemeslu, ale také proto, že oslavuje české dědictví a tradici, které pan Blahnik stejně jako já a společnost Preciosa sdílíme,“ komentovala.

Tereza Maxová a exkluzivní model Manolo Blahnik s komponenty Preciosa
Tereza Maxová a exkluzivní model Manolo Blahnik s komponenty Preciosa | Zdroj: Archiv značky

Kromě odhalení páru luxusních kozaček Manolo Blahnik vytvoří také limitovanou edici dvaceti párů Českem inspirovaných Hangisi s kultovní sponou. Střevíčky budou vyrobeny z české paličkované krajky, ozdobí je křišťály Preciosa a budou k prodeji. Každý pár bude na míru přizpůsoben nohám ženy, která si jej zakoupí.

Model Hangisi proslul také díky seriálu Sex ve městě
Model Hangisi proslul také díky seriálu Sex ve městě | Zdroj: Archiv značky

„Pro Manolo Blahnika má spolupráce vzhledem k jeho českým kořenům speciální význam,“ řekla Carla Filmer, ředitelka globální komunikace společnosti Manolo Blahnik. „Když jsem sledoval, jak bota pro Prahu přicházela k životu, uvědomil jsem si, jak moc jsou řemeslo a preciznost důležité, aby vzniklo něco tak mistrovského,“ dodal Karel Páral, ředitel rozvoje obchodu a marketingu společnosti Preciosa Crystal Components.

Výstava The Art of Shoes, která je průřezem celoživotní práce Manolo Blahnika, bude zahájena v Museu Kampa v Praze v pátek 11. srpna 2017 a bude k vidění do neděle 12. listopadu 2017. Určitě si ji nenechte ujít!

Malou ochutnávku z výstavy si můžete dopřát zde:

Video placeholde