Ester Ledecká si na setkání s novináři odmítla sundat lyžařské brýle. Důvod? Byla nenalíčená

Ester Ledecká si na setkání s novináři odmítla sundat lyžařské brýle. Důvod? Byla nenalíčená Zdroj: Profimedia.cz

Ester Ledecká zaujala svým postojem i Vogue: Raději s brýlemi než bez make-upu!

Nejen čeští novináři si musí zvykat na svéráznou náturu zlaté medailistky Ester Ledecké, která minulý týden senzačně ovládla superobří slalom. Lyžařka a snowboardistka, která je pověstná tím, že se před závody nerada rozptyluje rozhovory s médii, se ani po vítězství nemusí cítit ve své kůži. Třeba jen proto, že se nestihla namalovat. 

Jen několik okamžiků poté, co zcela nečekaně vyhrála superobří slalom, musela Ester čelit zcela jiné výzvě, při které možná, na rozdíl od závodění, dokáže cítit slabost a strach: postavit se před novináře. Jenže ona vůbec nečekala, že se umístí na stupních vítězek a že ji posléze budou snímat kamery světových televizí. Vyřešila to po svém a předstoupila před ně zamaskovaná čepicí a lyžařskými brýlemi. „Nebyla jsem na tento ceremoniál připravená a jednoduše nemám žádný make-up,“ vysvětlila s humorem a s bezelstnou upřímností.

Feministky a příznivkyně hnutí "no make-up" se v tu chvíli chytaly za hlavu, jak může olympijská vítězka, která je obrazem síly, nebojácnosti a jiných ušlechtilých vlastností, řešit takovou prkotinu? „Aha, takže tady oslavujeme obraz ženy, která si myslí, že není hodna pozornosti médií, dokud nebude nalíčená?“ I takový komentář zazněl na Facebooku, když si Ester všiml i americký Vogue a věnoval tomuto tématu článek.

Vzápětí se ale začaly ozývat jiné ženy, které za tento postoj začaly Ester fandit. Protože ruku na srdce: Která z nás by se chtěla bez make-upu postavit před kameru, jež váš obličej zabírá do celého světa? „I když můžete být superúspěšná, neznamená to, že v jiných věcech necítíte pochybnosti,“ napsala jedna z diskutérek, podle níž je naopak skvělé, že Ester odhalila slabinu, která je mnoha ženám tolik blízká. A my se pod to podepisujeme!

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!