Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent Zdroj: profimedia.cz

Dior slaví 70 let a vydává knihu o Yvesu Saint Laurentovi!

Dior letos slaví 70 let od svého vzniku. V rámci oslav můžete až do 7. ledna navštívit v pařížském Musée des arts décoratifs monumentální výstavu, která vás zavede do světa vysoké krejčoviny Christiana Diora. Tím ovšem oslavy nekončí! Zároveň právě teď vychází v pořadí již druhá kniha ze série věnované návrhářům, kteří pro módní dům Dior pracovali. 

První kniha byla věnovaná naprosto pochopitelně samotnému zakladateli značky Christianu Diorovi. V pořadí druhá kniha, kterou napsala francouzská novinářka Laurence Benaïm, není o nikom jiném než o prvním asistentovi Christiana Diora, který se později stal neodmyslitelným symbolem módního domu Dior, přestože v něm působil poměrně krátkou dobu. Ano, o božském Yvesu Saint Laurentovi!

Kniha mapuje jeho jarní a letní kolekci roku 1958 a podzimní a zimní kolekci roku 1960. Tehdy se talentovaný návrhář při tvorbě haute couture kolekcí nechal inspirovat beatniky a jejich bohémským způsobem života, což způsobilo velký poprask.

Druhá kniha ze sedmidílné série, věnovaná Yvesu Saint Laurentovi, by neměla chybět žádné milovnici módy a trendů. Během dlouhých zimních večerů se můžete rozplývat nad 300 stranami, kde najdete 200 ilustrací. Laurentovy šaty vás zkrátka uchvátí.

Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent | Zdroj: profimedia.cz

Postupem času můžete doplnit sbírku o knihy, které budou následovat. V těch budou figurovat další významná jména, bez jejichž přínosu si nedokážeme módní svět představit – návrháři Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons a návrhářka Maria Grazia Chiuri.

Knihu vydalo nakladatelství Assouline, které se specializuje na luxusní knihy o módě, designu, cestování nebo umění. U nás zatím není k dostání, ale objednat si ji můžete na Amazon.com, kde vás vyjde v přepočtu na necelých pět tisíc.

Druhý díl ze série Dior věnovaný Yves Saint Laurent
Druhý díl ze série Dior věnovaný Yves Saint Laurent | Zdroj: profimedia.cz