Sugar!

Sugar! Zdroj: Facebook

5 skvělých tipů, kam na jídlo v Budapešti!

Před čtrnácti dny jsem strávila tři dokonalé dny v Budapešti. Poctivě jsem prošla všechny slavné památky i krásné parky, ale jelikož jsem velký jedlík, bylo pro mě největším potěšením obcházet místní restaurace a bistra. Pokud se i vy chystáte na průzkum Budapešti, určitě se vám budou hodit moje tipy. 

Pokračování 2 / 6

Bors GasztroBar, adresa Kazinczy utca 10

Bors GasztroBar
Bors GasztroBar | Zdroj: Facebook

Když zrovna nebudete mít čas dlouho vysedávat v restauraci, kupte si jen něco menšího do ruky v tomhle skvělém bistru. Ať už si vyberete jakýkoliv hotdog, budete spokojení. Rozhodně se nebojte oschlého rohlíku, studeného párku a hořčice. Tyhle hotdogy jsou nacpané nejrůznějšími ingrediencemi, které si vyberete. Samozřejmě to není všechno, co nabízí. Pochutnat si můžete i na různých druzích polévek s sebou nebo třeba uspokojit svůj mlsný jazýček zmrzlinovým i jiným dezertem. Jako příjemný bonus je celé bistro vyzdobené na motivy Star Wars, takže si všichni zarytí fanoušci mohou zkrátit čekání ve frontě třeba selfíčkem s Darth Vaderem v životní velikosti.

A když už jsme u těch front. Místní tenhle podnik zbožňují, a tak je kolem obědové pauzy fronta až ven na ulici. Stavte se tu spíše v pozdějších hodinách, máte čas do 21:00.

Cena: Za velký hotdog, nebo chcete-li plněnou bagetu, utratíte sympatických 75 korun.

Pokračování 3 / 6

Meatology, adresa Bajcsy-Zsilinszky utca 15/B

Meatology
Meatology | Zdroj: Facebook

Jak už samotný název napovídá, tady se každý "masožrout" bude cítit jako v sedmém nebi. Dáte přednost nadupanému burgeru, šťavnatému steaku, nebo lehkému salátu s kuřecími prsíčky? Ať už si vyberete cokoliv, rozhodně budete nadšení! A protože gastronomie v Budapešti je na rozdíl od té naší o krok napřed, tak i v masové restauraci si přijdou na své vegetariáni. Ačkoliv maso jím, ráda občas vyzkouším, jaký mají vegetariáni požitek z jídla. Vsadila jsem tedy na burger s kozím sýrem, který mě absolutně nadchl.

Jako velké plus jsem brala i příjemnou obsluhu, díky jejichž péči jsem se při večeři cítila jako v bavlnce.

Cena: Za hamburger, hranolky a omáčku zaplatíte v přepočtu zhruba 200 korun.

...
... | Zdroj: archiv autorky

Pokračování 4 / 6

Don Pepe, adresa Menyecske utca 15

Don Pepe
Don Pepe | Zdroj: Facebook

Jestli si stejně jako já ráda listujete v jídelním lístku jako v časopise, pak si rozhodně zajděte do této restaurace schované v typickém panelákovém sídlišti, kde vás kromě jídla určitě okouzlí i luxusní interiér a exteriér. Až se pohodlně usadíte do krásných křesílek inspirovaných skandinávským stylem, můžete si začít vybírat z několika druhů pizz, obřích hotdogů, těstovin, salátů, ale i tradičních maďarských pokrmů. Nabídka je zkrátka tak široká, že vám z toho půjde hlava kolem. Já jsem nakonec vsadila na tradiční hotdog ozdobený cibulovými kroužky.

Skvělá obsluha, nádherné prostředí a vynikající jídlo stojí za to, že si do restaurace musíte z centra popojet pár zastávek metrem.

Cena: Hotdog s americkými bramborami a majonézou stojí zhruba 180 korun, pizza kolem 150 korun.

...
... | Zdroj: archiv autorky

Pokračování 5 / 6

Chez Dodo, adresa Sas utca 7

Chez Dodo
Chez Dodo | Zdroj: Facebook

Jsem absolutní milovník makronek! Jestli to máte stejně, rozhodně musíte zajít sem, kde jsem ochutnala ty nejlepší makronky v životě ( a to jsem na nich byla přímo ve Francii, odkud pochází). Přímo v obchodě je navíc i výrobna, takže můžete sledovat, jak se makronky tvoří. Každá z nich má navíc své jméno. Já jsem si zamilovala pistáciovou Phillipe a jahodovo-bazalkovou Amélii.

Když vám cukr ještě nepoleze ušima, stavte se hned vedle v malinkatém krámku s názvem Anjuna Ice Pops, kde se osvěžíte pestrobarevnými ovocnými nanuky ve dvou možných velikostech.

Cena: Za jednu makronku zaplatíte zhruba 30 korun, ale myslete na to, že to bude opravdu ta nejlepší, co jste kdy ochutnali. Větší ovocný nanuk stojí kolem 60 korun.

...
... | Zdroj: archiv autorky

Pokračování 6 / 6

Sugar! Design Confectionery and Candy Store, adresa Paulay Ede u. 48

Sugar!
Sugar! | Zdroj: Facebook

A ještě jeden tip pro milovníky sladkého! V tomhle roztomilém obchůdku, který vypadá jako vystřižený z Karlíkovy továrny na čokoládu, nebudete vědět, co si vybrat dříve. Nádherně nazdobený cupcake, minidortíky nebo třeba obrovský pohár plný zmrzliny, šlehačky a třeba i marshmallow? Sladkosti jsou tady zkrátka na každém rohu! Dokonce i na záchodě schované v průhledném umyvadle!

Součástí téhle pohádkové cukrárny je i obchod se suvenýry. Tam jsou ale ceny dělané přímo pro bohaté turisty. Takže se nenechte zlákat!

Cena: Malý dortík vás vyjde zhruba na 80 korun.