...

... Zdroj: iStock.com

Čtyři podceňované známky ženské krásy. Co na muže opravdu zabírá?

Pokud jde o fyzickou přitažlivost, jsou na ženy činěny historicky mnohem větší nároky než na muže. Ačkoliv se ideál ženské krásy během věků proměňuje, některé věci zůstávají stejné. Symetrická tvář, pevné lesklé vlasy, štíhlé nohy, zářivý úsměv, útlý pas a plná ňadra, to byly vždy symboly krásných žen. Na ženském těle jsou ale další, rafinovanější místa, která jsou vnímána jako přitažlivá. Rozhodně se o nich tak často nemluví, o to víc ale působí. Víte, o která jde?

Nejsou to klasické symboly krásy, které člověk vystavuje na odiv na první dobrou. Přesto podle nich většina lidí vnímá, zda je pro ně osoba fyzicky přitažlivá, nebo ne. A leckdy i aniž by si toho byla vědoma.

Podle vědců tyto znaky rafinovaněji zvyšují ženskou atraktivitu. Pro muže jsou prý podvědomě daleko důležitější, a to hlavně proto, že jsou těžko zfalšovatelné. Jinými slovy – prozradí o ženě vše, aniž by se o to nějak snažila.

Jaké jsou ty podceňované faktory ženské krásy?

Pokračování 2 / 5

Hlas

Ano, zamilovat se můžete i po telefonu. Podle jedné ze studií byly ženy s příjemným hlasem a dobrými komunikačními schopnostmi považovány za krásné, i když s muži hovořily jen po telefonu. Teorií, jak to vysvětlit, bylo mnoho – ta nejoblíbenější spočívala v tom, že hezké ženy s muži komunikují častěji, tudíž jsou v tomto umění zběhlejší a to se prostě po telefonu nějak "dá vycítit".

Každopádně to už nevysvětluje další fakt a to je ten, že pokud muži ve studiích označili ženský hlas jako atraktivní, automaticky pak označili za atraktivní i tvář, se kterou byl hlas spojen.

Pokračování 3 / 5

Limbální kroužek

Pravděpodobně o této části těla slyšíte – jako já – poprvé. A přesto je prý znakem mladého těla a každý, kdo "ho má", je tak pro opačné pohlaví atraktivnější, protože vypadá mladší.

Co to vlastně je? Jde o jakýsi tmavší kroužek po obvodu duhovky. S přibývajícím věkem mají tendenci ustupovat a tím je myšleno to, že začínají blednout mezi dvacátým a třicátým rokem života.

...
... | Zdroj: iStock.com

A teď pozor – u lidí se světlejšíma očima jsou kruhy viditelnější, a proto jsou obecně jako nejkrásnější vnímány jaké oči? No přeci ty se zářivou a jasnou duhovkou, kterou tmavý kroužek na okraji ještě zvýrazní.

Zatímco měnič hlasu z pištivého na medový ještě nemáme, v případě očí se nám atraktivita bude zvyšovat trochu lépe. Ony totiž už existují speciální čočky, které nejenže rozzáří duhovku, ale dodají oku také tento žádaný kroužek. Začaly se vyrábět v zemi krásných a věčně mladých lidí – v Japonsku – ale trend dorazil již k nám.

Pokračování 4 / 5

Zakřivení bederní páteře

Ač se to může zdát zvláštní, tak i toto je prý univerzální měřítko ženské krásy. Tady budeme muset pro vysvětlení zajít trochu do prehistorie. Aby totiž ženy mohly lépe snášet těhotenství a porod, posunulo se jejich těžiště před miliony lety (oproti tomu mužskému) směrem dozadu. Žena se správně prohnutou páteří je tak pro naše předky i současníky podvědomě vhodnou adeptkou na porod dítěte. A tedy přitažlivá.

Mimochodem – ano, proto jsou tak sexy šaty s hlubokým výstřihem na zádech, které často nosí hollywoodské hvězdy na červeném koberci. Ony prostě dokonale podtrhují jejich ženskou krásu.

Pokračování 5 / 5

Poměr pasu a boků

To je asi nejznámější věc: Pas, který má obvod menší než tři čtvrtiny obvodu boků, zaručeně přiláká mnoho obdivných pohledů. (Ještě jednou a jinak: Máte-li přes boky 100, pak ideální obvod pasu je 75 cm a méně.) Tyto sexy křivky se u dívek začínají vylupovat v době dospívání a jsou také spojovány s plodností. Oproti tomu v dětství mají dívky pas a boky skoro stejně široké a podobně je tomu ve stáří.

Nutno říct, že konkrétně tento ideál se v různých kulturách i epochách liší. Ve státech či obdobích, kdy jsou rozšířené nemoci a hladomor, mohutnější ženy symbolizují sílu a zdraví, zatímco hubené ženy znamenají nemoc a slabost. Stejně tak v naší kultuře vyznačující se kromě jiného stravou bohatou na cukry a tuky a tím i nežádoucí obezitou se stává ideálem krásy pro mnohé těžko dosažitelné superštíhlé tělo.

Na závěr dodejme, že statistiky a výzkumy jsou vždy jen zprůměrované názory. Lidé jsou různí a líbí se jim rozdílné věci. Takže v případě, že nemáte zrovna výstavní limbální kroužek nebo vosí pas, rozhodně to neznamená, že se nikdy nebudete nikomu líbit. Existuje spousta věcí, které se mužům líbí právě na vás. Mějte je ráda a mějte především ráda sama sebe. To je totiž sexy úplně nejvíc!