Proč jsi sama?

Proč jsi sama? Zdroj: Pexels

7 nejotravnějších vět, které svým kamarádkám neříkejte

Občas by bylo snad lepší dostat facku, než si vyslechnout dobře zacílenou uštěpačnou poznámku. Ta se totiž zakousne hluboko, a zatímco zarudlá tvář po chvíli zmizí, šrámy na duši nikoliv. Jestli ale chcete, aby vás ostatní měli rádi a chtěli s vámi trávit čas, odpusťte si některé poznámky. Přinejmenším následujících sedm, které považujeme za vůbec nejotravnější.

Když Bridget Jonesová potkala svoji známou Jane Osbournovou, přišla si vždy jako by plavala v moři medúz. Každá věta, kterou pronesla, žahala jako jed. Myslím, že všechny kolem sebe máme takovou Jane, jejíž poznámky nás mohou ranit, ať už cíleně či nikoliv. Nebuďme ale jako ona, o takovou kamarádku přeci nikdy nestojí!

Video placeholde

Pokračování 2 / 8

Však ty si to s těmi dětmi rozmyslíš

Možná ano, ale možná také ne. Životním posláním každé ženy nemusí být pouze rodit, a jestliže to některá z nás v sobě nemá, nikdo to nezmění. Moje kamarádka, kterou znám od střední školy, je takto skálopevně přesvědčena, že děti nikdy. Za ta dlouhá léta se její názor nezměnil, a zatímco další holky z naší party zakládají rodinu, ona je spokojená tak, jak je.

Však i ty jednou zatoužíš po dítěti.
Však i ty jednou zatoužíš po dítěti. | Zdroj: Pexels

Pokračování 3 / 8

A kdy bude svatba?

Další věta z kategorie "všechny chceme to samé" je podobně otravná. Ve chvíli, kdy je vám přes pětadvacet a najdete si přítele, pomalu už po druhém rande se vás kamarádky začnou ptát, kdy se budete brát. Co když se vdávat nechci? Anebo se na to zrovna necítím? Anebo je nějaký závažný důvod, proč já ani můj přítel nechceme? A hlavně – to přeci není otázka na nás, ale na naše chlapy. To jich se ptejte, kdy bude svatba!

Kdy bude svatba?
Kdy bude svatba? | Zdroj: Pexels

Pokračování 4 / 8

Chlapům se nelíbí, když...

Protože jsme všechny odbornice na mužské pokolení, moc dobře víme, co se druhým líbí a co nikoliv. Nebo si to tedy myslíme. Třeba mně vždycky kamarádky říkaly: "Ty máš svoji hlavu, svůj názor, to si raději nech pro sebe, ať ty chlapy nevyděsíš." To je přeci nesmysl. Nesnažte se předělat svou kamarádku tím, že v ní udupete její silnou stránku jen proto, že máte dojem, že taková se chlapům nelíbí. Třeba právě to je důvod, proč se do ní jednou někdo zamiluje.

Vážně, tohle chlapi nemají rádi!
Vážně, tohle chlapi nemají rádi! | Zdroj: Pexels

Pokračování 5 / 8

Zhubla jsi, viď?

Jestli si myslíte, že je to lichotka, tak prosím ne, není. Když jsem nedávno zhubla deset kilogramů, ze všeho nejvíc jsem se propadala studem u téhle věty. Je to totiž to samé, jako byste řekla: "Celou dobu jsem viděla, že bys měla něco shodit, a ty furt ne a ne." Mnohem větší radost mi udělalo, když mi někdo řekl, že mi to sluší.

Ty jsi zhubla, viď? Sluší ti to!
Ty jsi zhubla, viď? Sluší ti to! | Zdroj: Pexels

Pokračování 6 / 8

Jsi moc hubená, měla bys začít jíst

A s tím souvisí opačný extrém. Nejsou to už jen babičky, kdo má potřebu vás vykrmovat a nenápadně vám podsouvá další kousek dortíku. Jestli nemáte pocit, že vaše kamarádka trpí anorexií, tak ji prostě nevykrmujte. Kdyby chtěla, tak si něco k jídlu dá, pravděpodobně je svéprávná, a dovede tak sledovat své biologické funkce. A hlavně – pak by asi nebyla tak "moc" hubená, jak si o ní vy myslíte.

A neměla by sis dát ještě kousek dortu?
A neměla by sis dát ještě kousek dortu? | Zdroj: Pexels

Pokračování 7 / 8

Až budeš stará, budeš toho litovat

Dobře mířená rada, ale dost často nepadající na úrodnou půdu. Ano, já vím, že to tetování budu mít i v šedesáti. Jenže kromě mě se po plážích budou promenádovat i další ženy v mém věku s potetovaným tělem. Jediné, kdy je dobré tuto větu pronést, je, pokud víte, že si vaše kamarádka hodlá vzít toho největšího grázla pod sluncem. Jenže i v takovém případě vám pravděpodobně neuvěří a bude si myslet něco o závisti.

Počkej, toho tetování budeš jednou litovat!
Počkej, toho tetování budeš jednou litovat! | Zdroj: Pexels

Pokračování 8 / 8

A proč ty nikoho nemáš?

To už je snad snazší spočítat logaritmickou rovnici, než odpovědět na otázku, proč nikoho nemám. Jestliže po muži toužím, ale pořád ne a ne narazit na toho správného, pak bych sama ráda věděla, kde je problém. A jestliže nikoho nemám z vlastní vůle? Pak je to moje soukromá věc. Pokud o tom vaše kamarádka bude chtít mluvit, řekne vám to sama. Jestli ne, pak byste tím mohla šlápnout do vosího hnízda.

Proč jsi sama?
Proč jsi sama? | Zdroj: Pexels