.

. Zdroj: internal

21 typů přátel, se kterými je težké naplánovat si schůzku. Jste mezi nimi?

Máte pocit, že setkávání s přáteli už není, co bývalo? Že namísto spontánního večerního posezení u vína musíte složitě synchronizovat diáře, rozesílat připomínkové smsky, vybírat lákavé podniky a celkově vymýšlet různé strategie, aby vaše setkání doopravdy klaplo? Ano, je to tak. Každý z nás má totiž přátele, kteří odpovídají minimálně jednomu z následujících 21 typů lidí – lidí, se kterými je těžké cokoli plánovat. Mimochodem, zcela jistě se mezi nimi najdete také. 

1. Kamarádka, která vám na smsku odpoví za devět dnů. Tedy čtyři dny poté, co se konal nedělní piknik, na který jste ji zvala.

2. Člověk, kterého máte šanci potkat, jen když začnete plánovat tři týdny dopředu. Takže ve chvíli, kdy byste se teoreticky mohli sejít, už na to obě strany dávno zapomenou.

3. Kamarádka, která se dala na bezlepkovou dietu, aniž by musela – zkrátka jen proto, že věří, že si zlepší postavu a pleť. Pryč jsou časy, kdy jste se spolu dělily o pizzu quattro formaggi a navrch ještě tiramisu.

4. Kamarádka, která tvrdí, že je jí úplně jedno, kam půjdete, ale když navrhnete tři podniky, ani jeden se jí nepozdává.

5. Člověk, který tvrdí, že má čas v podstatě kdykoli, ale ve skutečnosti je jen líný si zkontrolovat diář nebo kalendář. Nakonec zjistí, že ten večer, na který vám nadšeně kývnul, slaví tchyně narozeniny.

6. Člověk, který vám slíbí, že vám zavolá po práci, jak to dneska vidí – jen tedy dopředu neví, kdy skončí. A tak čekáte a také nevíte. Máte se těšit na zajímavý večer, anebo si raději cestou domů koupit něco na zub u Vietnamců?

7. Kamarádka, kterou jste potřebovala vidět, abyste se jí svěřila s něčím důležitým, ale ona v poslední chvíli rozhodne, že s vámi na večeři půjde i její gay kamarád nebo „úplně skvělá“ kolegyně z práce.

Pokračování 2 / 3

8. Kamarádka, která s sebou pokaždé přivede i svého přítele. Takže vzpomínání na bláznivé historky z dob studií a nezodpovědné týpky, se kterými byl skvělý sex, můžete rovnou shodit ze stolu.

9. Člověk, který pořád chodí pozdě. A omlouvá se zásadně až ve chvíli, kdy už nervózně kontrolujete mobil.

10. Člověk, který chodí pozdě a zásadně spoléhá na to, že vy tam budete včas, a nepřijdete tak o svou rezervaci.

11. Kamarádka, která se s vámi chce sejít pouze v ty časy, kdy zároveň může vyvenčit psa.

12. Člověk, který je na volné noze a neustále vám navrhuje naprosto nevhodné časy jako v úterý v jedenáct dopoledne nebo ve čtvrtek po obědě. Úplně vytěsňuje fakt, že tou dobou sedíte v práci.

13. Lidi, kteří nechápou, že do kina je lepší občas přijít i s předstihem, abyste získali místa. A že tam nebudete půl hodiny sama postávat s koupenými lístky.

14. Kamarádka, která je děsně „byzy“, ale mohla by si najít čtyřicet minut mezi dvěma schůzkami. Když na to kývnete, můžete si být jistá, že z té předchozí dorazí o dvacet minut později, protože se jí protáhlo loučení.

Pokračování 3 / 3

15. Člověk, který nemá čas, a tak se vás snaží ukecat, abyste se přidala k jeho srazu bývalých spolužáků nebo přišla na narozeninovou party jeho bývalého kolegy.

16. Kamarádka, která má čas až v půl deváté večer. Jenže vy pracujete do šesti a v deset už chcete být v posteli.

17. Člověk, který vám čtyřikrát změní původní plán a ještě se na vás naštve, když to vzdáte.

18. Kamarádka, se kterou se domluvíte na konkrétní datum a čas a když se ráno chcete ujistit, že to platí, zjistíte, že na vás zapomněla.

19. Člověk, který nemá problém se sejít, ale pokaždé se vás snaží přesvědčit, abyste se potkali někde v blízkosti jeho bydliště („Je tam skvělý nový tapas bar...“). Což znamená, že vy musíte přes celé město.

20. Kamarádka, která má děti. Pokud je máte také, šance, že se někdy potkáte všichni dohromady, se tím rapidně snižují. Protože rýmička, kašlík, zoubky a neštovice.

21. Kamarádka, kterou se snažíte vylákat večer na víno a ona by i teoreticky mohla. Ale nakonec nad vaším skvělým plánem zvítězí její představa nenáročného večera s gaučem, seriálem, pyžamem a křupkami.

Mimochodem, v září se můžete těšit na další řadu seriálu První republika. Zatím se podívejte, jak probíhalo natáčení.

Video placeholde