.

. Zdroj: TCL

Zvažujete koupi mobilu pro vaše dítě? Pořiďte radši chytré hodinky. Děti budou nadšené

Chcete mít přehled o tom, kde vaše dítě je, když zrovna není s vámi, a ráda byste mu pořídila první mobil? Ještě s tím počkejte, našli jsme pro vás něco praktičtějšího – dětské hodinky, které dokážou (video)telefonovat a ukazují ve vašem smartphonu aktuální polohu vaší ratolesti. Podle našich zkušeností budou dítě hodinky bavit a už je nedá z ruky. Je to totiž tak trochu jako hra na špiony.

Co umějí dětské hodinky?

Hodinky TCL MOVETIME Family Watch MT40 jsou vlastně takový praktický miniaturní mobilní telefon. Dítě je má připnuté na ruce, a proto je tak snadno neztratí, jako se to často stává u mobilů. Podporují rychlé datové připojení 4G, díky čemuž mohou být rodiče v neustálém kontaktu se svým potomkem pomocí funkcí videohovorů, obousměrného volání a posílání hlasových nebo obrazových zpráv. Hodinky lze propojit s jakýmkoli chytrým telefonem s operačním systémem Android nebo iOS, a to prostřednictvím mobilní aplikace TCL Connect, zdarma dostupné v obchodech Google Play, resp. App Store. Vedle toho hodinky od TCL nabízejí i spoustu dalších praktických funkcí – od fotoaparátu a krokoměru až po jednoduché hry.

Video placeholde

Jsou bezpečné

Bezpečnost je jednou z hlavních předností hodinek. Zaprvé – nedovolá se na ně nikdo nepovolaný, jejich správa totiž probíhá výhradně v aplikaci ve smartphonu rodiče. Jen ten může rozhodnout o tom, komu může dítě volat a kdo se může dovolat dítěti. Stejně tak rodič určí, kde je pro potomka bezpečně, a to pomocí vymezení tzv. bezpečné zóny na mapě v mobilní aplikaci. Pokud dítě zónu opustí, dostanete na mobil okamžitě upozornění. Zadruhé – dítě může díky tlačítku SOS v případě nouze ihned vyslat signál na váš mobil, že je něco v nepořádku. Zatřetí – díky aplikaci TCL Connect budete mít na mapě stále přehled o aktuálním pohybu syna nebo dcery. A konečně začtvrté – hodinky jsou prachotěsné i odolné vůči stříkající vodě (stupeň krytí IP65).

Není lepší koupit mobil?

Pro děti ve věku čtyř až devíti let je pořízení chytrých hodinek jednoznačně praktičtější. Telefon je daleko náchylnější k rozbití či ke ztrátě, a daleko hůř se zabezpečuje před nepovolanými osobami a určitými aplikacemi, které by dítě v tomto věku ještě nemělo používat. Rodiče zase mají neustále přehled o jeho poloze. Hodinky od TCL můžete pořídit třeba u operátora T-Mobile se speciální sadou Twist za 2990 Kč včetně DPH v růžové nebo modré barvě. Na jedno nabití vydrží až dva dny provozu, opětovné nabití prostřednictvím microUSB kabelu je otázkou 120 minut. Hodinky i aplikace samozřejmě komunikují česky.

Jak je rychle začít používat?

Zprovoznění chytrých hodinek TCL MOVETIME Family Watch MT40 je stejně snadné a intuitivní jako jejich ovládání a zabere sotva pár minut. Prvním krokem je vložení NanoSIM karty s aktivním datovým i hlasovým tarifem a deaktivovaným PIN kódem do hodinek. Dále je nutné provést spárování hodinek se smartphonem rodiče pomocí již zmíněné aplikace TCL Connect. Poté již zbývá jen samotné nastavení hodinek i aplikace ve smartphonu – od výběru „bezpečných“ telefonních čísel přes nastavení geolokace až třeba po vyzkoušení videohovorů. Spojení je poměrně nenáročné na data a jejich provoz stojí měsíčně sotva pár desetikorun. Pokud byste si nevěděli rady, vždy můžete využít náš krátký videonávod.