Zdravý domácí nanuk plný ovoce jen ze tří surovin!
Užijte si báječné osvěžení v horkých letních dnech v podobě domácího nanuku z ostružin a jablečného moštu. Uvnitř ledové pochoutky na vás budou čekat kousky celého ovoce. Příprava je jednoduchá a výsledek jistě potěší jak děti, tak dospělé.
Suroviny: 150 g ostružin, 200 ml jablečného moštu, 2 lžíce citronové šťávy
Postup:
1. Ostružiny překrájejte na poloviny nebo menší kousky. Asi třetinu vložte do vyšší nádoby.
2. Přilijte jablečný mošt a citronovou šťávu. Společně rozmixujte dohladka.
3. Do formiček na nanuky rozdělte nakrájené ostružiny. Zalijte je moštem s rozmixovaným ovocem. Vložte dřívka, uzavřete a dejte do mrazáku. Nechte 12 hodin tuhnout.