Zdravá a sytá snídaně: Jogurt s blumami a domácí granolou!
Tápete, co si udělat k snídani, aby to zase nebyl jen obyčejný jogurt nebo míchaná vajíčka? Pro milovníky sladkých snídaní máme skvělý tip.
JOGURT S BLUMAMI A GRANOLOU S KARDAMOMEM
4 porce
Příprava: 40 minut
GRANOLA: 85 g ovesných vloček, 2 lžíce lněných semínek, 1 lžíce strouhaného kokosu, 30 g nasekaných mandlí, 30 g pekanových ořechů, 1/4 lžičky kardamomu, 1/4 lžičky skořice, 1/4 lžičky mleté vanilky nebo semínka z 1/2 lusku, špetka soli, 1 lžíce olivového oleje a 1,5 lžíce javorového sirupu
DOKONČENÍ: 8 blum, 1 lžíce javorového sirupu, 500 g řeckého jogurtu
Postup:
1. Troubu předehřejte na 175 °C. V míse smíchejte všechny ingredience na přípravu granoly a důkladně, nejlépe rukou, promíchejte, aby se každá vločka ve směsi obalila. Granolu rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby. Pečte 15–20 minut. V průběhu pečení občas promíchejte, aby se granola shora nepřipalovala a upekla se rovnoměrně.
2. Blumy rozpulte, vypeckujte a slupkou nahoru rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte javorovým sirupem a v troubě předehřáté na 200 °C pečte doměkka.
3. Pečené blumy navrstvěte spolu s řeckým jogurtem a granolou do skleniček.
Tip: Do receptu se hodí i další peckoviny, skvělé jsou švestky, ale i meruňky nebo broskve.