Víkendové mlsání: Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou! | Ženy.cz
 

Víkendové mlsání: Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou!

15. června 2019
Víkendové mlsání: Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou!
Arašídovo-kokosové tyčinky s čokoládou • Foto: Johana Střížková

Tyhle dobroty obsahují samé zdravé suroviny, hlavně ořechy a ovoce. Pochutnáte si, doplníte energii a není třeba přitom trpět výčitkami. Skvěle se hodí na snídani i ke svačině do práce nebo pro děti do školy. Nedají skoro žádnou práci a ještě ke všemu nějakou tu chvíli vydrží, takže je nemusíte zbaštit hned. I když samozřejmě můžete. 

ARAŠÍDOVO-KOKOSOVÉ TYČINKY S ČOKOLÁDOU

Forma 20 x 20 cm

Příprava: 20 minut + 40 minut chlazení

Suroviny: 150 g vypeckovaných datlí medjool, 25 g holandského kakaa, 150 g nesolených pražených arašídů + pár na ozdobu, 3 lžíce arašídového másla, 80 g strouhaného kokosu, 1 lžička vanilkového extraktu, 150 g hořké čokolády a kokosové plátky na ozdobu

Postup:

1. Formu vyložte pečicím papírem. Datle, kakao, arašídy, arašídové máslo, strouhaný kokos a vanilku mixujte ve výkonném mixéru 2 až 3 minuty, dokud se vše nespojí. Hmotu přendejte do formy a rozprostřete ji do souvislé vrstvy a lehce dlaní namačkejte k okrajům. Uložte do chladu na 30 minut.

2. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, nalijte ji na arašídový plát a rovnoměrně rozetřete.
Navrch nasypte nasekané odložené arašídy a kokosové plátky a opět nechte asi 10 minut tuhnout. Pevný plát pak nakrájejte na tyčinky. Co nesníte hned, uchovejte v chladu.

NESOLENÉ ARAŠÍDY

Arašídy čili podzemnice olejná patří mezi časté potravinové alergeny, nicméně pokud nepatříte mezi ty, kteří na ně mají alergii, bylo by škoda se jich vzdát. Za prvé – jde o luštěninu s vysokým obsahem rostlinných bílkovin, vitaminů A, B, D, E i minerálů, jako jsou železo a vápník. Důležité je, aby nebyly solené a pražené. Za druhé – arašídům se také vyčítá 50% obsah tuků. Vzhledem k tomu, že jsou převážně nenasycené, jde o tuky zdravé, které podporují metabolismus a brzdí chuť na sladké. Za třetí – zrovna jako víno obsahují silný antioxidant resveratrol.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním červnovém čísle magazínu F.O.O.D.

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz
Červen titulka

Autor: Iva Jakešová
Jdi na homepageZpět na začátek

Horoskopy