Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: iStock.com

Už nevíte, co s houbami? Podzimní polévka s bylinkami a sýrem vás zasytí!

S příchodem podzimu se do našeho jídelníčku vracejí vydatné polévky, které mnohdy obstojí jako náhrada za hlavní chod. A vsadíme se, že tato „houbovka“ plná bylinek a sýru se stane jednou z vašich nejoblíbenějších.

Ingredience na plný hrnec:

1 červená cibule, 2 lžičky sádla, 4 stroužky česneku, 400 g čerstvých hub, lžička drceného kmínu, pár větviček tymiánu, sůl, pepř, bobkový list, 1/8 staršího kváskového chleba, 100 g tvrdého sýra, 1 l kuřecího vývaru, čerstvá petrželka k servírování

Na videorecept se podívejte zde:

Postup:

  1. Cibuli nakrájejte a nechte smažit na sádle. Přidejte česnek nakrájený na tenké plátky. Promíchejte a záhy přidejte nakrájené houby, kmín a tymián.

  2. Nechte houby zjihnout, zalijte bílým vínem, osolte, opepřete, přidejte bobkový list a nechte chvíli odpařit alkohol. Zalijte vývarem a dle potřeby ještě dosolte.

  3. Chléb roztrhejte na větší kusy a přidejte do polévky.

  4. Zasypte strouhaným čedarem a dejte na půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 °C. Sýr by během toho měl zezlátnout, pokud se tak nestane, na konci přepněte troubu na pár minut na gril.

  5. Navrch stačí přidat už jen čerstvou bylinku a je hotovo.

Dobrou chuť!