Třešňová sezóna v plném proudu! Upečte si výborný cheesecake

25. června 2017
Třešňová sezóna v plném proudu! Upečte si výborný cheesecake

Přemýšlíte, čím pohostíte návštěvu, ale nechce se vám péct nic těžkého? Zkuste cheesecake s třešněmi, jejichž sezóna právě začíná! Tento dort je hezký, nepříliš sladký a chutný.

forma ø 20 cm

příprava: 80 minut

Budete potřebovat:

12 máslových sušenek

50 g másla

50 g krupicového cukru

NÁPLŇ

200 g cream cheese

100 g mascarpone

2 vejce

2 hrsti třešní

DROBENKA

75 g másla

75 g krupicového cukru

75 g polohrubé mouky

Postup:

Troubu zapněte na 160 °C, formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem. Udusejte na dno formy a dejte do lednice. Cream cheese prošlehejte s mascarpone a vejci. Uhlaďte ve formě a 30 minut pečte. Třešně vypeckujte, přepulte a poklaďte jimi koláč. Z másla, cukru a mouky vypracujte drobenku. Posypte koláč. Vložte zpět do trouby, teplotu zvyšte na 180 °C a dopečte, asi 30 minut.

Více receptů, nejen třešňových, najdete v aktuálním čísle časopisu FOOD.

Jak rychle vypeckovat třešně? Podívejte se na video:
720p 480p 360p 240p
Je to snadnější, než jste si mysleli!

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy