Třešňová sezóna v plném proudu! Upečte si výborný cheesecake
Přemýšlíte, čím pohostíte návštěvu, ale nechce se vám péct nic těžkého? Zkuste cheesecake s třešněmi, jejichž sezóna právě začíná! Tento dort je hezký, nepříliš sladký a chutný.
forma ø 20 cm
příprava: 80 minut
Budete potřebovat:
12 máslových sušenek
50 g másla
50 g krupicového cukru
NÁPLŇ
200 g cream cheese
100 g mascarpone
2 vejce
2 hrsti třešní
DROBENKA
75 g másla
75 g krupicového cukru
75 g polohrubé mouky
Postup:
Troubu zapněte na 160 °C, formu vyložte pečicím papírem. Sušenky rozdrťte a smíchejte s rozpuštěným máslem a cukrem. Udusejte na dno formy a dejte do lednice. Cream cheese prošlehejte s mascarpone a vejci. Uhlaďte ve formě a 30 minut pečte. Třešně vypeckujte, přepulte a poklaďte jimi koláč. Z másla, cukru a mouky vypracujte drobenku. Posypte koláč. Vložte zpět do trouby, teplotu zvyšte na 180 °C a dopečte, asi 30 minut.