Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: iStock.com

Rychlá večeře pro horké letní dny? Vyzkoušejte skvělý chlebový salát s rajčaty!

Panzanella je chlebový salát, kterého se nejde přejíst. Spojení křupavého pečiva a zeleniny možná zní na první poslech zvláštně, ale už při prvním ochutnání se zamilujete.

Ingredience:

500 g rajčat, 2 silné krajíce staršího chleba, 1/4 červené cibule, 2 hrsti listové petrželky, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, pepř

Na videorecept se podívejte zde:

Postup:

  1. Chléb nakrájejte na kostky, dochuťte solí a promíchejte s trochou oleje. Dejte ho na plech a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dokřupava.

  2. Rajčata očistěte a nakrájejte na dílky. Cibuli nakrájejte podélně na tenké proužky. Petrželku oberte na lístky (stonky zpracujte jinak).

  3. Rajčata promíchejte v míse s cibulí. Pořádně osolte, opepřete a zakápněte octem. Promíchejte a nechte odstát, aby rajčata pustila šťávu.

  4. Přidejte chlebové kostky a petržel. Zakápněte olivovým olejem a znovu lehce promíchejte. Chléb si udrží křupavost jen prvních pár minut, takže pokud chcete panzanellu připravit předem, přidejte ho až těsně před podáváním.

Dobrou chuť!