Už nevíte, co s cuketou? Křupavé hranolky s parmazánem si zamilujete
Cuketových receptů není nikdy dost, obzvlášť v létě. Kromě zapečených lodiček s masem nebo netradičních sladkých dezertů z ní ale můžete vytvořit i tyto extra křupavé hranolky, které si možná zamilujete víc než klasické bramborové.
Ingredience:
1 větší cuketa, sůl, hladká mouka, 1 vajíčko, 2 vrchovaté hrsti nastrouhaného parmazánu, 2 vrchovaté hrsti panko strouhanky, 1 lžička grilovacího koření nebo směsi na americké brambory, olivový olej ve spreji (můžete vynechat)
Na videorecept se podívejte zde:
Postup:
Cuketu omyjte, seřízněte oba konce, slupku ponechte. Nakrájejte ji na centimetr tlusté hranolky, střed se semínky nepoužívejte.
Hranolky nasolte a nechte chvíli odpočívat, ať pustí všechnu přebytečnou vodu.
Nachystejte si trojobal. Místo strouhanky použijte nastrouhaný parmazán smíchaný s panko strouhankou a grilovacím kořením. Cukety vysušte ubrouskem a obalte je v trojobale.
Hranolky pečte ideálně na mřížce na 200 stupňů. Za 30 minut by mělo být hotovo. Servírujte s česnekovým, kari nebo chilli dipem.
Dobrou chuť!