.

. Zdroj: Digital Market s.r.o.

Půjčka na mateřské? Je to vážně dobrý nápad?

Ženy obecně jsou častými žadateli o půjčku, a to nejen na půdě samoživitelek a žen na mateřské. Jaké mají možnosti, co se úvěrů a jejich získání týče?

Ženy a sklony k dluhům

Ženy nepatří k tak častým dlužníkům jako muži a když už, tak se většinou jedná o ženy samoživitelky, které z nějakých důvodů zůstaly samy s dítětem a nemohou se spolehnout na pomoc od rodiny nebo přátel. Často se tak obrací na banku se žádostí o úvěr nebo na některou z nebankovních institucí (např. ViaSMS). Jaké mají takové ženy možnosti? Variant, kde zažádat o úvěr je hned několik, ale ne vždy jde o výhodné východisko a místo záchranné sítě vás zachytí dluhová past. Půjčka se tak týká často žen právě na mateřské dovolené nebo žen samoživitelek.

Rychlá a pohodlná půjčka

Skvělou zprávou je, že moderní doba přeje rychlejšímu a pohodlnějšímu vyřizování půjčky - finanční problémy tak může vyřešit online půjčka. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv společnost, využijte srovnávač a kalkulačku najděte ty nejlepší podmínky. K jejímu vyřízení vám totiž postačí počítač nebo mobilní telefon a připojení k internetu. A čekat vás nemusí ani zdlouhavé vyplňování formulářů. V některých případech už totiž pro vás může mít banka připravenou půjčku, takže stačí jen pár kliků a je vaše. V některých případech vás ale může čekat nahrávání osobních dokladů a verifikace. I tak všechno ale netrvá více než několik desítek minut a nemusíte přitom ani vstát z gauče.

Řešením jsou i další finanční instituce

A jak to řešit, když u banky nepochodíte z toho důvodu, že nepracujete a jste samoživitelka? Ani tak nemusíte házet flintu do žita. Pomocnou ruku vám může podat některá z finančních institucí, u které můžete využít nebankovní půjčky nebo půjčky bez registru. Tyto instituce jsou k ženám na mateřské dovolená a matkám samoživitelkám benevolentnější a vstřícnější. Bohužel to všechno je ovšem na úkor vyšší úrokové sazby, která vám ve finále takovou půjčku o dost prodraží. Někdy ovšem nic jiného nezbývá, a pokud jiné řešení není na obzoru, tento typ žadatelů je vděčný za jakoukoliv finanční injekci.