.

. Zdroj: Budchlap.cz

.
.
.
4
Fotogalerie

Pravý gentleman se pozná podle kabátu

Sychravé počasí od podzimu do jara je nejlepším obdobím pro dotvoření moderního looku pro muže gentlemana. Ptáte se proč zrovna toto období? Odpověď je jednoduchá, pravý gentleman si nejlépe rozumí s elegantním outfitem, který vypadá nejlépe s několika doplňky. Mezi ně patří – kabát, klobouk, šála, hodinky a obuv.

První tři jmenované budete jen těžko nosit v letních měsících, proto je pro vás období od října do března tou pravou dobou ukázat co ve vás doopravdy je. V tomto článku, jak už název napovídá, se zaměříme na pánské kabáty. Kvalitní kabát a stylové doplňky jsou součástí i kapsulového šatníku, díky kterému můžete jednoduše kombinovat různé outfity. V tomto ročním období si můžete pořídit kabát kdykoliv, nikdy není pozdě.

Kabát jako no. 1

Nejenom design je na kabátu důležitý. Musíte se v něm cítit v pohodě a musí být hlavně funkční. Je jasné, že pokud nosíte do práce oblek, je klasická bunda tabu. Ale kdo tvrdí, že i k džínám nemůžete mít krásný a moderní kabát? Tento stylový kousek oblečení je nejenom praktický, ale také skvěle vypadá na každé mužské postavě. Můžete jej kombinovat skoro se všemi styly. Mezi nejoblíbenější patří kombinace s džíny, baggy kalhoty nebo k již zmiňovanému obleku.

.
. | Zdroj: Budchlap.cz

Materiálové složení je klíčové proto, aby vám nebyla zima

Materiálů, které se využívají pro výrobu kabátů, je hned několik. My si zde popíšeme nejznámější a nejoblíbenější z nich.

Bavlna – mezi nejoblíbenější materiály, které se hodí pro všechny druhy oblečení, je samozřejmě bavlna. Z bavlny se vyrábí hned několik látek, které se hodí na zimu, protože jsou teplé, dobře izolují, ale nebudete se v nich potit.

Vlna – materiál, který se získává ze zvířecí srsti, díky vlastnostem je dokonalá pro extrémní teploty. V létě ochladí, v zimě zahřeje. Je nespočet různých druhů vlny, mezi nejlepší se řadí ovčí, velbloudí, lamí či kozí.

Umělé materiály – pokrok jde neustále dopředu a i v textilním průmyslu tomu není jinak. Je mnoho materiálů, které se vyrovnají přírodním. Vlastnosti jsou dokonalé a ceny příznivé.

Kombinace – dokonalosti je dosaženo jen tehdy, je-li k sobě dáno několik různých druhů materiálů a jestliže je tato kombinace dělána s citem a jsou použity jak přírodní, tak umělé materiály, je celkový dojem dokonalý.

.
. | Zdroj: Budchlap.cz

Různé druhy kabátů pro různé příležitosti

Tak jako všechno oblečení i kabáty mají různé střihy a hodí se na jiné příležitosti. Každý druh kabátu se kombinuje s jinými doplňky. Vyrábí se kabáty do společnosti, do města, ale také neformální, které můžete kombinovat s džíny.

Trench coat neboli trenčkot – nejoblíbenější a nejvyhledávanější kabát, který patří do šatní skříně každého muže je tzv. Trenčkot. Jedná se o velmi odolný, nepromokavý kabát, který je zároveň velmi lehký. Vyrábí se z bavlny, popelínu, gabardénu, kůže či vlny. Díky vlastnostem vás ochrání před deštěm a sněhem a bude vaším skvělým přítelem do sychravého počasí.

Duffle coat – jedná se o jeden z formálních kabátů, velmi dobře bude vypadat také s džíny nebo baggy kalhoty. Pro uvolněný look, který se většině mužů dnes líbí, je doplněn právě tímto duffle kabátem. Chcete-li si koupit pravý duffle coat měli byste vědět, že zapínání je vytvořeno ze dřeva, také můžete narazit na zapínání z rohů s koženými poutky. Levnější varianty zapínání jsou vyrobeny z plastu.

Vlněné kabáty – dalším velmi oblíbeným kabátem, který můžete kombinovat s formálním, ale i neformálním outfitem, je vlněný kabát. Jeho vlastnosti jsou skvělé a podobně jako bavlna, jsou i vlněné kabáty skvělým pomocníkem v sychravém počasí.

Péřové a prošívané – nejméně formální kabát, který můžete ale dobře kombinovat s funkčními kalhotami. Tyto kabáty se nejvíce hodí na nošení do extrémního počasí, kdy potřebujete být v první řadě v teple a suchu. Nehodí se na společenské události a kombinaci s oblekem. Péřové kabáty noste do práce, kde ale nemusíte nosit formální oblečení. Výhodou je délka, která nebude, tak jako je tomu u většiny bund, končit v pase, ale naopak může být protažena až po kolena. Péřové kabáty mají většinou velkou kapuci, která je nakombinovaná s umělým kožíškem. Peří se řadí jako nejlepší izolant, proto po tomto kabátu sáhněte kdykoliv se budete chtít cítit v pohodě.

.
. | Zdroj: Budchlap.cz

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv materiál a střih kabátu je důležité, abyste se hlavně vy cítili v pohodě. Mějte na paměti, že sportovní střih nemůžete kombinovat s formálním oblečením. Zlatá střední cesta, pokud je to ve vaší práci možné, je tou nejlepší volbou jak dokázat, že vám záleží na vašem vzhledu, ale zbytečně netlačíte na pilu.