Česnečka

Česnečka Zdroj: iStock

Poctivá česnečka: Jednoduchá polévka, která zahřeje i zasytí!

Tato klasická česká polévka se těší velké oblibě, přestože je vlastně docela jednoduchá a dřív patřila k pokrmům prostých lidí. My si ji vylepšíme o strouhaný sýr a petrželku. Uvidíte, že vás zasytí a zároveň si skvěle pochutnáte.

Suroviny na krutony: 3 krajíce kmínového chleba a 2 lžíce másla

Suroviny na polévku: 3 ks středně velkých brambor, 750 ml zeleninového vývaru nebo hovězího vývaru, 4 stroužky česneku, 1 lžička sušené majoránky, 100 g tvrdého strouhaného sýru, 1 hrst hladkolisté petrželové natě a sůl

Postup:

1. Chleba nakrájejte na kostičky, na pánvi rozpusťte máslo a kousky chleba opečte dozlatova.

2. Oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky, dejte do hrnce, zalijte vývarem a vařte takřka doměkka. Mezitím oloupejte a utřete česnek. K bramborám přidejte česnek, polévku osolte, ochuťte majoránkou a už jen krátce dovařte.

3. Do misek rozdělte krutony, zalijte je polévkou, přidejte na kostičky pokrájený sýr a nasekanou petrželku.

Další skvělé recepty (nejen na polévky) najdete na webu Recepty.cz!