Dýňová sezóna: Vyzkoušejte kompot podle babiččina receptu!
Sladkokyselá kompotovaná dýně je něco, co vám možná připomene dětství nebo Vánoce. Letos dýňový kompot nekupujte, připravte si domácí podle rodinného receptu od editorky webu Recepty.cz Karolíny.
Znáte dýňový kompot, nebo jste ho doma nikdy nejedli? Chutnat vám bude k řízku, pečenému kuřeti, grilovanému sýru a skvěle doplní i svátečního houbového kubu. Připravte si ho snadno ve třech krocích.
Suroviny: 3 kg dýně, 750 g cukru, 1,5 l vody, 3 lžičky kyseliny citronové a 3–4 lžičky ananasového aroma
Postup:
1. Dýni omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Dejte do velkého hrnce, přidejte cukr, vodu, kyselinu citronovou a ananasové aroma. Promíchejte a nechte 2 hodiny odpočinout.
2. Poté dejte hrnec na plotýnku, zakryjte pokličkou a na mírném plameni vše duste, dokud nebude dýně měkká.
3. Kompotem naplňte vymyté sklenice a sterilujte 20 minut na 85 °C.
Tip: Do kompotu můžete přidat skořici nebo hřebíček, bude pak mít skutečnou chuť Vánoc!