Perníčky měkké hned po upečení: Tenhle recept budete dělat znovu a znovu! | Ženy.cz
 


Perníčky měkké hned po upečení: Tenhle recept budete dělat znovu a znovu!

5. prosince 2020 • 06:00

Krásně voní, krásně vypadají, ale sníst se dají jenom namočené v kávě? Tak to vám s našimi medovými perníčky rozhodně nehrozí. Tyhle jsou totiž měkké, voňavé a Vánoce by bez nich nebyly to pravé.

Do Vánoc sice ještě zbývá čas, do některých maličkostí už se ale pustit můžete. Obzvlášť do těch, které jsou tak příjemné, jako pečení perníčků. Ať už se z nich chystáte připravit výzdobu, milujete jejich vůni nebo je pečete zkrátka pro to, že je to zábava a zapojit se můžou doma všichni, mrkněte na video v úvodu článku s našimi tipy na pečení těch nejlepších.

Suroviny: 400 g hladké mouky, 2 ks vajec, 140 g moučkového cukru, 100 g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky perníkového koření a 1 lžička jedlé sody

Postup

1. Vejce utřete s moučkovým cukrem.

2. Přidejte změklé máslo, mouku, koření, jedlou sodu a med. Rukama nebo metličkou vypracujte těsto.

3. Vláčné vypracované těsto zabalte do potravinové fólie a nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.

4. Po 30 minutách můžete těsto vyndat, rozválet na placku a vykrájet požadované tvary.

5. Medové perníčky pečte na 180 °C asi 8 minut.

6. Perníčky vyndejte z trouby, můžete je navíc potřít rumem.

Další skvělé recepty (nejen na vánoční cukroví) najdete na webu Recepty.cz!

Autor: redakce Recepty.cz
Jdi na homepage Zpět na začátek

Horoskopy