Sladká omeleta s jablky

Sladká omeleta s jablky Zdroj: Ondřej Košík

Omeleta se šunkou a špenátem
Omeleta s hráškem a sýrem
3
Fotogalerie

Omelety pro celou rodinu. Sladké i slané!

Vyšlehat vejce, přidat pár bylinek a i něco sladkého pro děti. Takové mohou být omelety ke snídani. Rychlé a voňavé.

Omeleta s hráškem a sýrem - bez lepku

2 porce, příprava: 20 minut

Suroviny: 8 vajec, olivový olej, 100 g hrášku (čerstvý nebo mražený), 100 g čerstvého kozího sýra, 1 jarní cibulka, pažitka, petrželka, sůl a pepř, výhonky z hrášku

Vejce jen zlehka rozšlehejte. Nalijte je na pánev potřenou troškou olivového oleje. Snižte teplotu a vařečkou je načechrejte, do případných skulin vejce rozlijte. Navrch rozložte hrášek, kousky kozího sýru, nakrájenou jarní cibulku, pažitku a petrželku. Osolte a opepřete. Nechte zezlatovatět okraje. Podávejte s výhonky z hrášku.

Pokračování 2 / 3

Omeleta se šunkou a špenátem – pro muže

2 porce, příprava: 30 minut

Suroviny: 8 vajec, sůl a pepř, 100 ml smetany (31%), 1 lžíce polohrubé mouky, olivový olej, 100 g dušené vepřové šunky, 50 g čedaru, 200 g čerstvého špenátu, 1 jarní cibulka, petrželka, pečivo na podávání

Vejce zlehka vyšlehejte se solí, pepřem, smetanou a moukou. Na pánvi rozehřejte olej. Orestujte na něm kousky šunky, zalijte je vaječnou směsí. Přidejte nastrouhaný čedar, spařený a nasekaný špenát, jarní cibulku a petrželku. Nechte zatáhnout. Podávejte s pečivem.

Omeleta se šunkou a špenátem
Omeleta se šunkou a špenátem | Zdroj: Ondřej Košík

Pokračování 3 / 3

Sladká omeleta s jablky

2 porce, příprava: 30 minut

Suroviny: 1 jablko, 1 lžíce másla, hrst vlašských ořechů, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžička mleté skořice, 6 vajec, 100 g bílého jogurtu, 1 lžíce hladké mouky

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na menší kousky. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte jablka, pocukrujte, zlehka zasypte skořicí a orestujte. Vmíchejte ořechy a zalijte vejci smíchanými s jogurtem a moukou. Při nižší teplotě nechte omeletu zatáhnout.

Sladká omeleta s jablky
Sladká omeleta s jablky | Zdroj: Ondřej Košík

Článek připravil časopis F.O.O.D.