Milujete obalovaný květák? Zkuste zdravou a výtečnou verzi bez smažení
Smažený květák je obědová klasika, které čas od času neodolá snad nikdo. Existuje ovšem i neméně chutná varianta, která se obejde bez fritézy i přepáleného oleje. Ukážeme vám, jak si tuto odlehčenou verzi květáku připravit. Příprava je totiž extra rychlá a jednoduchá.
Ingredience na 1 porci:
1/6 většího květáku, sůl do vody na vaření, ciabatta nebo ½ francouzské bagety, 20 g parmazánu nebo pecorina (možno vynechat), lžíce olivového oleje, vajíčko na obalování, trocha kurkumy nebo kari koření, sůl, pepř
K servírování: bílý jogurt, kimčchi
Na videorecept se podívejte zde:
Postup:
Květák rozdělte na menší růžičky a povařte je zhruba 3 minuty v osolené vodě.
Z ciabatty a olivového oleje si připravte čerstvou strouhanku, přidejte trochu parmazánu.
Vychladlý květák obalte ve vajíčku (do vajíčka můžete přidat kurkumu nebo kari koření), poté ve strouhance a pokládejte kousky na plech. Zbylou strouhanku můžete ještě na květák přidat, krásně se vypeče.
Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut. Servírujte s oblíbeným dipem, jogurtem a kimčchi.
Dobrou chuť!