.

. Zdroj: Pixabay.com

Nejoblíbenější destinace Čechů: kam jezdí na dovolenou?

Češi cestování milují a rádi se vrací do destinací, kde byli spokojeni. Nahlédněme pod pokličku, kam Češi jezdí nejčastěji na dovolenou. Možná vás to inspiruje k tomu, abyste se letos vydali do jiné země a poznali krásy nových oblastí.

Exotický Egypt stále láká

Žebříček nejoblíbenějších destinací Čechů se mění podle situace ve světě a podle zázemí v turistických oblastech. Češi jsou každým rokem náročnější na ubytování, stravu a služby. Zejména v exotických zemích si rádi připlatí za kvalitu a luxus. Důkazem jsou poptávky po dovolené v Egyptě. Zájezdy do Egypta se v nabídce cestovních kanceláří příliš neohřejí a v chladném období do Egypta prchají tisíce Čechů. Chválí si hlavně průzračné moře, šnorchlování i levné luxusní hotely.

Češi nedají dopustit na Řecko

Pevninské Řecko a řecké ostrovy předčí v oblíbenosti i samotný Egypt. Čeští turisté cestují na ostrovKréta, Rhodos a Kos. Do Řecka jezdí za teplem od května do října a každý si tu přijde na své. Najdete tu opuštěné pláže, rušné pláže s vodními atrakcemi, rybí restaurace, živá městečka i vesničky s koloritem místního života. Již v tříhvězdičkových hotelech si užijete vynikající služby all inclusive. Dovolenou v Řecku můžete pojmout jako ryze odpočinkovou nebo můžete navštívit přírodní krásy a památky.

TOP destinace v roce 2021

· Řecko

· Egypt

· Bulharsko

· Chorvatsko

· Česko

· Turecko

· Kanárské ostrovy

· Itálie

· Španělsko

· Spojené arabské emiráty

V roce 2022 zamíří Češi do Turecka

Prolistujte si katalogy cestovních kancelář, prohlédněte si zájezdy na internetu a přečtěte si recenze jednotlivých hotelů a resortů. O zájezdy k moři je v roce 2022 nebývalý zájem a hitem se stává dovolená v Turecku. Pozadu nezůstává ani Egypt a středomořské země. V průměru Češi utratí za letošní dovolenou 15 tisíc korun za osobu. Naučili se předvídat možná rizika a hojně si zájezdy připojišťují pro případ storna.