Nejlepší domácí zmrzlina? Borůvkový nanuk s jogurtem

3. června 2017
Nejlepší domácí zmrzlina? Borůvkový nanuk s jogurtem

Nemusí být vedro k zalknutí, stačí, když máme chuť na osvěžení. Domácí nanuky jsou trefa do černého. Nebudete stačit doplňovat mrazák.

Borůvkovo jogurtové nanuky

6 nanuků, příprava: 25 minut + tuhnutí

Suroviny: 250 g mražených borůvek, 100 g medu, 200 g bílého řeckého jogurtu, 50 g vanilkového krému (pacholík nebo pribináček)

Připravte si malé kelímky a dřívka na nanuky. Borůvky dejte do kastrůlku s polovinou medu a lžící vody a na mírném ohni vařte, až borůvky rozměknou. Pak směs rozmixujte a propasírujte přes jemné sítko, nechte trochu zchladnout.

Jogurt našlehejte se zbylým medem a vanilkovým krémem. Do kelímků rozdělte borůvkovou směs. Pak na ni opatrně rozdělte jogurtovou směs. Vložte do mrazáku a nechte asi 2 hodiny zatuhnout. Nakonec do nanuků vmáčkněte dřívka a nechte je zcela ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Recept připravil časopis F.O.O.D.

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy