Jako od slovenské babičky: Uvařte si nejlepší brynzové halušky
Kouzelné slovenské jídlo není vůbec tak složité, jak by se mohlo zdát. Potřebujete pouze strouhané brambory, dobrou uzenou slaninu a samozřejmě brynzu. Ukážeme vám, jak na to!
Ingredience:
500 g strouhaných brambor, 225 g polohrubé mouky, 150 ml zakysané smetany, 200 g uzené slaniny, 250 g brynzy, 1 vejce, sůl
Postup:
1. Připravte si větší hrnec s vroucí osolenou vodou. Slaninu nakrájejte na kostičky a vyškvařte.
2. Do mísy dejte strouhané brambory, mouku, sůl a vejce. Vypracujte řídké těsto.
3. Připravené těsto dávkujte pomocí cedníku na halušky přímo do vroucí vody. Pokud cedník nemáte, nandejte si těsto na prkénko a odkrajujte halušky do vody přes okraj nožem. Vařte, dokud nevyplavou na povrch. Poté sceďte.
4. Do mísy dejte brynzu a zakysanou smetanu. Přidejte halušky a promíchejte. Můžete přidat i trochu tuku ze špeku. Halušky podávejte s opečenou slaninkou.
Dobrou chuť!