Nejlepší bramboračka: Vyzkoušejte recept s podmáslím a ztraceným vejcem
Bramboračka právem patří mezi nejoblíbenější české polévky. Vyzkoušejte ji trochu jinak s podmáslím a ztraceným vejcem. Uvidíte, že si pochutnáte!
Bramboračka s podmáslím a ztraceným vejcem
Suroviny: 600 g brambor, 60 g másla, sůl, 40 g hladké mouky, 4 ks vajec, kmín, 1 l podmáslí
Postup:
1. Do půl litru osolené vody s kmínem dejte vařit oškrábané a na kostky nakrájené brambory.
2. K poloměkkým bramborám přidejte jíšku umíchanou z poloviny másla a mouky a rozšlehané podmáslí.
3. Až budou brambory měkké, opatrně vyklepněte do polévky vejce tak, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutější. Nakonec přidejte zbylé máslo.