Chování kočky může souviset s osobností jejího majitele.

Chování kočky může souviset s osobností jejího majitele. Zdroj: iStock.com

Milujete kočky? A víte, jaká se hodí k vašemu znamení zvěrokruhu?

Každé kočičí plemeno stejně jako znamení má své povahové rysy. Kočka je také velmi spirituální zvíře. Pokud přemýšlíte, že byste si chtěla jedno takové chlupaté stvoření domů pořídit, možná je dobré pro vaše následující spolubydlení vybrat takové, které vám povahově sedne!

Blíženci (21. 5. – 20. 6.) – Kaliko

Blíženci a kočka Kaliko tvoří skvělý pár. Výrazný Blíženec bude hypnotizován jejím zbarvením. Kaliko kočka má totiž klasicky tři barvy, bílou, černou a zrzavou, a ty jsou unikátním způsobem u každé kočičky rozloženy jinak. Kaliko kočky jsou napříč plemeny, označuje to pouze zbarvení, nemají svůj vlastní druh. Tato mnohočetnost je Blížencům také sympatická a vlastní.

Tříbarevná
Tříbarevná | Zdroj: iStock

Kočky pro další znamení najdete v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Rak (21. 6. – 22. 7.) – Ragdoll

Emotivní a citlivý Rak je dobře znám tím, že se zaměřuje hodně na teplo rodinného domova a na domácí pohodičku. K tomu patří pořádný klínový mazel. Není lepší než Ragdoll. Jsou to jedny z největších koček, ale mají skvělou povahu, jsou extrémně přítulné a pohodové. Jejich modré oči vám budou věčně nablízku.

Ragdoll
Ragdoll | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 12

Lev (23. 7. – 22. 8.) – Siamská

Lvy a Siamské kočky spojuje loajalita a přátelská povaha. Vzájemná vlídnost z nich dělá skvělé parťáky. Lvi mají rádi obdiv, a proto milují Siamky, které svým úžasným vzhledem nejdou daleko ke komplimentu. Své pány následují všude, musí být u všeho, ale naučí se snadno i na procházky na vodítku.

Siamská
Siamská | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 12

Panna (23. 8. – 22. 9.) – Černá kočka

Pro náročné Panny, které dbají až úzkostlivě na každý detail, bude černá kočka tím nejlepším řešením. Žádné výstřednosti ve znacích a vzorech pro toto znamení. Vždy praktické Panny budou milovat, že se jejich černé chlupy nebudou tolik vyjímat na jejich černém oblečení.

Vendulka
Vendulka | Zdroj: Brněnský Max - domov pro kočky, z.s.

Pokračování 5 / 12

Váhy (23. 9. – 22. 10.) – Ve smokingu

Jen jedna jediná kočka má pro Váhy smysl a to je černobílá kočička, která vypadá, jako by měla na sobě smoking. Ta rovnováha mezi černou a bílou barvou promlouvá jazykem Vah. Tyto formálně „oblečené“ kočičky vycházejí dobře s lidmi a to spolupráci milujícím Vahám imponuje.

Ve smokingu
Ve smokingu | Zdroj: iStock

Pokračování 6 / 12

Štír (23. 10. – 21. 11.) – Sphynx

Tajemný Štír si snad ani nemůže představit nikoho jiného na své sedačce než tuhle nahou krásku. Sphynx jsou velmi zvědavé a přátelské, což by mohlo přimět uzavřeného Štíra vylézt ze skořápky. Unikátní nahý vzhled doplňuje Štírův cool a mysteriózní image.

Sphynx
Sphynx | Zdroj: iStock

Pokračování 7 / 12

Střelec (22. 11. – 21. 12.) – Bengálská kočka

Střelec je mezi všemi znameními zvěrokruhu největší cestovatel, proto je Bengálská kočka tím nejlepším plemenem právě pro něj. Pravý dobrodruh s energetickou povahou, který chce prozkoumávat svět. Je zvědavý a můžete s ním na vodítku vyrazit na cesty. Nikdy nebude sedět v klíně, ale projede s vámi klidně svět.

Bengálská kočka
Bengálská kočka | Zdroj: iStock

Pokračování 8 / 12

Kozoroh (22. 12. – 19. 1.) – Mourek

Praktický a konzervativní Kozoroh bude tu nejlepší dvojici tvořit s obyčejným mourkem. Je jedno, jaký odstín bude mít, důležité jsou klasické mourovaté vzory. Mourci jsou něžní a milující, občas také plaší, což přijde rodinně založeným a zodpovědným Kozorohům okouzlující. Oba jsou také známí tím, že jsou zábavnými společníky.

Kočky v útulku
Kočky v útulku | Zdroj: Animal Rescue - Odchytová služba a útulek

Pokračování 9 / 12

Vodnář (20. 1. -18. 2.) – Manská kočka

Vodnář je jedinečný a originální stejně jako Manská kočka, známá díky svému krátkému ocasu. Manské kočky jsou přizpůsobivé, milují lidi, což je především pro Vodnáře, kteří nesnášejí samotu, tou nejlepší medicínou. Věčně roztěkaného Vodnáře dokážou srovnat svou klidnou povahou a rozveselit, když přijde nuda.

Manská kočka
Manská kočka | Zdroj: iStock

Pokračování 10 / 12

Ryby (19. 2. – 20. 3.) - Exotická krátkosrstá

Něžná a hravá Exotická krátkosrstá kočka jde skvěle dohromady s emocionálními Rybami. Společný jazyk najdou také v touze po společnosti, společnou mají i jemnou povahu. Ryby jsou známé svým citem pro umění a krásu, což dělá tyhle kočičky, které jsou svou roztomilostí známé po celém internetu, jejich dokonalou múzou.

Exotická krátkosrstá
Exotická krátkosrstá | Zdroj: iStock

Pokračování 11 / 12

Beran (21. 3. – 19. 4.) – Mainská mývalí

Aktivní Beran může najít svého perfektního společníka v Mainské mývalí kočce, která je známá jako „pes v kočičím světě“. Beran bude obdivovat jejich hravou a zvědavou náturu a přitom respektovat jejich velikost. Nádherný huňatý kožich a vznešená chůze zase brnkne na skopcovu marnivost.

Mainská mývalí
Mainská mývalí | Zdroj: iStock

Pokračování 12 / 12

Býk (20. 4. – 20. 5.) – Perská kočka

Býci milují smyslné pozemské požitky, a co může být více dekadentního než luxusní kožíšek Perské kočky! Jejich vztah není ovšem pouze esteticky založen, vnímavý Býk oceňuje také klidnou povahu Perské kočky, která je dokonale líným a nekonfliktním tvorem.

.
. | Zdroj: iStock