Milujete guacamole? Udělejte změnu a zkuste vynikající verzi s hráškem

1 min čtení

1 min čtení

Je perfektní jen tak k nachos, jako základ na avotoast se zastřeným vejcem i jako součást letních buddha bowls. Na přípravu lahodného guacamole si ale vždy nemusíte k ruce brát jen avokádo. Výborně chutná, když k němu přidáte ještě sladký hrášek. Ukážeme vám, jak na to!

Ingredience:

1 velké avokádo ready to eat, šťáva z ½ limetky, 3 lžíce olivového oleje, 1 velká jarní cibulka, 2 plné hrsti vyloupaného čerstvého hrášku (mimo sezonu může být i mražený), listy ze tří větviček máty, sůl a pepř

Na videorecept se podívejte zde:

Postup:

  1. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a nechte ji zjihnout na pánvi. Přidejte vyloupaný hrášek a vše restujte dvě minuty.

  2. Avokádo vypeckujte, dužinu dejte do mixéru, přidejte hrášek s cibulkou, limetkovou šťávu a mátu.

  3. Promixujte ne úplně do hladka, zanechte trochu struktury.

  4. Dosolte a nechte vychladnout.

  5. Servírujte s tyčinkami čerstvé zeleniny, nachos nebo si pomazánku namažte na opečený chléb.

Dobrou chuť!