Milujete guacamole? Udělejte změnu a zkuste vynikající verzi s hráškem
Je perfektní jen tak k nachos, jako základ na avotoast se zastřeným vejcem i jako součást letních buddha bowls. Na přípravu lahodného guacamole si ale vždy nemusíte k ruce brát jen avokádo. Výborně chutná, když k němu přidáte ještě sladký hrášek. Ukážeme vám, jak na to!
Ingredience:
1 velké avokádo ready to eat, šťáva z ½ limetky, 3 lžíce olivového oleje, 1 velká jarní cibulka, 2 plné hrsti vyloupaného čerstvého hrášku (mimo sezonu může být i mražený), listy ze tří větviček máty, sůl a pepř
Na videorecept se podívejte zde:
Postup:
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a nechte ji zjihnout na pánvi. Přidejte vyloupaný hrášek a vše restujte dvě minuty.
Avokádo vypeckujte, dužinu dejte do mixéru, přidejte hrášek s cibulkou, limetkovou šťávu a mátu.
Promixujte ne úplně do hladka, zanechte trochu struktury.
Dosolte a nechte vychladnout.
Servírujte s tyčinkami čerstvé zeleniny, nachos nebo si pomazánku namažte na opečený chléb.
Dobrou chuť!