Jak na martinské ořechové rohlíčky?

Jak na martinské ořechové rohlíčky? Zdroj: iStock.com

Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Tyhle si hned zamilujete!

Martinské rohlíčky s ořechovou náplní jsou podzimní sladkou klasikou, která neomrzí. Recept na ně je jednoduchý a zvládne je upéct úplně každý.

Svatomartinské rohlíčky mají svým tvarem připomínat podkovy koně, na kterém přijel Martin a přivezl s sebou první sníh. Lehoučké rohlíčky s ořechovou náplní se vám rozplynou na jazyku jako nic. Už se vám sbíhají sliny? Není se čemu divit.

Suroviny na rohlíčky:

450 g hladké mouky, 250 g másla, 4 žloutky, 150 ml smetany (30 % tuku,) 2 lžíce cukru moučka a špetka soli

Suroviny na náplň: 175 g vlašských ořechů, 125 g cukru moučka, 2 bílky a 1 lžička vanilky

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, máslo, žloutky, smetanu, cukr a sůl. Rukou uhnětejte těsto a nechte ho vychladit v lednici.

  2. Na přípravu náplně smíchejte ořechy, cukr, bílky a vanilku a opět zpracujte. Až budete mít hotovo, vezměte těsto a rozválejte ho. Nakrájejte ho na trojúhelníčky jako pizzu.

  3. Do trojúhelníčku vždy dejte trochu náplně a srolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky skládejte na plech a potřete vajíčkem.

  4. Pečte 15 minut na 180 stupňů dozlatova. Zchladlé rohlíčky nezapomeňte před podáváním pocukrovat pořádnou vrstvou moučkového cukru.

Další skvělé recepty (nejen na sladké) najdete na webu Recepty.cz!