Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem Zdroj: Šárka Babická

Lehký letní oběd: Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem!

Připravte si o víkendu lehký, ale sytý oběd v asijském stylu. Máme pro vás jednoduchý recept, který vám zabere jen půl hodiny. 

SALÁT Z RÝŽOVÝCH NUDLÍ S KUŘETEM A AVOKÁDEM

4 porce

Příprava: 30 minut

Suroviny: 2 kuřecí prsa, olivový olej, 1 salátová okurka, 2 avokáda, 2 mrkve, 1 červená cibule, 1 chilli paprička, 400 g plochých rýžových nudlí, 1 hrst čerstvého koriandru, 1 lžíce černého sezamu, 2 limetky, sůl a pepř

Zálivka: šťáva z 1 limetky, 1 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce světlé sójové omáčky, 1 lžička nastrouhaného zázvoru

Postup:

1. Kuřecí prsa potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut. Hotové kuře nechte chvíli vychladnout a natrhejte ho na kousky.

2. Umíchejte suroviny na zálivku.

3. Okurku nakrájejte na půlkolečka. Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu vydloubněte lžící a pokrájejte na plátky. Mrkev očistěte a pokrájejte na tenké nudličky. Cibuli nakrájejte na tenké klínky, chilli papričku na kolečka.

4. Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceďte je, propláchněte studenou vodou, dejte do mísy a promíchejte se zálivkou, okurkou, mrkví a cibulí. Rozdělte na talíře a na každou porci přidejte plátky avokáda, hrst trhaného masa, chilli papričky podle chuti a čerstvý koriandr. Vše zasypte sezamem a podávejte s kousky limetky na dochucení.

Další skvělé letní recepty najdete v aktuálním červnovém čísle magazínu F.O.O.D.!

červen titulka
červen titulka | Zdroj: archiv

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si aktuální vydání nebo e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz