Krupicová kaše s jablky a mandlemi: Bude chutnat dětem i dospělým!
Dostanete vy nebo vaše děti čas od času chuť na sladký oběd? Vyzkoušejte lahodnou krupicovou kaši s jablky a mandlemi podle našeho receptu.
Suroviny: 1 l plnotučného mléka, 8 lžic dětské krupice, 60 g mandlí, 3 jablka, 80 g másla, 100 g cukru krupice
Postup:
1. Do mléka vmíchejte krupičku a nechte ji alespoň hodinu nasáknout.
2. Nasucho orestujte mandle. Mezitím jablka zbavte jádřinců a rozkrájejte na měsíčky. Na pánvi rozehřejte 60 g másla, přisypte cukr a jablka. Míchejte, dokud nezačne cukr hnědnout, poté odstavte.
3. Mléko s krupičkou přiveďte k varu, intenzivně míchejte metličkou, protože jen tak nevzniknou v kaši hrudky a nepřipálí se. Snižte teplotu na minimum a povařte ještě asi 5 minut.
4. Kaši odstavte a přidejte do ní zbylé máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Rozdělte ji na talíře, ozdobte jablky s mandlemi a ihned podávejte.