Křehké koláče s jedlými květy. 4 recepty, které si zamilujete!

Jsou lehounké a svěží. Když je navíc ozdobíte trendy jedlými květy, nebudete vědět, co chcete víc. Jestli se zakousnout, nebo vynadívat.

Citronový raw koláč s jahodami

16–20 kousků (zavírací forma průměr 22 cm), příprava: 30 minut + namáčení a chlazení

Suroviny: 200 g nepražených nesolených kešu ořechů, 350 g loupaných mandlí, 120 g datlí bez pecek, špetka soli, 2 velké zralé banány, šťáva ze dvou citronů, 350 g kokosového tuku, 300 g jahod

Kešu zalijte studenou vodou a namáčejte do změknutí, 4‒6 hodin. Mandle nahrubo rozsekejte v kutru. Datle nakrájejte na kousky, přidejte k mandlím. Ochuťte špetkou soli a rozmixujte na jemnou drobenku. Tu lehce pokapejte studenou vodou, aby se trochu spojila. Vmačkejte ji na dno formy.

Kešu ořechy sceďte. Vložte je do mixéru nebo kutru. Přidejte kousky banánů a citronovou šťávu. Za postupného přilévání rozpuštěného kokosového tuku rozmixujte na hustý krém.

Rozetřete ho na korpusu a vložte do lednice nebo mrazáku, kde ho nechte ztuhnout. Před servírováním ozdobte jahodami.

Páj s tvarohem a rebarborou

Pomerančový koláč s chia semínky

Koláč z křehkého mandlového těsta s mučenkou

Článek připravil časopis F.O.O.D.