Jídla do misky jsou trend! Zkuste naše skvělé recepty

6. ledna 2018
Jídla do misky jsou trend! Zkuste naše skvělé recepty
• Foto: istock.com

Jídla do misky jsou trend. Jsou fotogenická, kreativní a obvykle nijak složitá. A ideální, když vaříte sama pro sebe. Je příjemnější zachumlat se s miskou do deky a pomalu ujídat než o samotě u stolu krájet na talíři řízek. Takže klidně vydělte naše recepty čtyřmi a připravte si úhlednou porci sama pro sebe.

BATÁTOVÁ MISKA S HRÁŠKEM A FETOU

4 porce

PŘÍPRAVA: 15 minut + 15 minut vaření

SUROVINY:

6 středních batátů, olivový olej, sůl a pepř, 250 g mraženého hrášku, 6 vajec, 150 g sýra feta a 1 hrst lístků máty

POSTUP:

1. Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte doměkka. Sceďte je, přiklopte a chvíli třeste hrncem, aby se odpařila přebytečná voda. Rozšťouchejte, vmíchejte asi lžíci olivového oleje a dochuťte solí a pepřem.

2. Hrášek nechte povolit, dejte do hrnce s vroucí vodou a hned sceďte. Vejce uvařte natvrdo nebo naměkko, jak je máte radši.

3. Do misek rozdělte batátovou kaši, přidejte hrášek, rozpůlená vejce a nadrobte fetu. Osolte, opepřete a zasypte nasekanou mátou.

Tip: Batáty můžete i upéct, stačí je vydrhnout, propíchat vidličkou a strčit do trouby.

Batátová miska s hráškem a fetouBatátová miska s hráškem a fetouAutor: Johana Střížková (archiv F.O.O.D.)

MEXICKÁ MISKA

4 porce

PŘÍPRAVA: 20 minut + 20 minut pečení

SUROVINY:

1 menší dýně hokkaidó, olivový olej, sůl a pepř, 1 šálek quinoy, 1 avokádo, 200 g sterilované kukuřice, 200 g sterilovaných červených fazolí, 4 lžíce zakysané smetany, nakládané chilli papričky podle chuti, 1 limetka, 1 hrst koriandrových lístků, kukuřičné chipsy k podávání

POSTUP:

1. Dýni umyjte, vydlabejte a pokrájejte na malé kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C doměkka. Quinou uvařte podle návodu na obalu a sceďte. Avokádo oloupejte a pokrájejte na kostičky.

2. Do misek nandejte quinou, přidejte pečenou dýni, sterilovanou kukuřici a fazole. Na každou porci přidejte lžíci zakysané smetany a podle chuti nakládané chilli papričky.

3. Dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou, posypte nasekaným koriandrem. Podávejte s kukuřičnými chipsy.

Mexická miskaMexická miskaAutor: Johana Střížková (archiv F.O.O.D.)

Recepty na suši misku, italskou misku nebo polévku miso najdete v aktuálním vydání časopisu F.O.O.D!

Titulka Food

Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy

Horoskopy