.

. Zdroj: internal

Dietní triky, podle kterých se udržuje v kondici Ivanka Trump

Matka tří dětí, zaměstnaná žena, která je stále v jednom kole, a přesto má čas i sama na sebe. Ivanka Trump si velmi zakládá na svém vzhledu, který není ale jen tak zadarmo. V čem tkví tajemství její krásné štíhlé postavy? 

Ivanka Trump působí také příležitostně jako modelka, není se tedy čemu divit, že si tolik zakládá na své postavě. Ale nenechte se mýlit – rozhodně nepatří mezi ty, které by se trápily dietami. Ona jde na to chytře a hlavně zdravě. Vezměme si z ní příklad, její dietní tajemství nejsou pro běžného člověka nereálná.

Pokračování 2 / 8

Geny nejsou všechno

Když se na ni člověk podívá, má pocit, že nemusí nic dělat, že postavu má téměř dokonalou od přírody. Při své výšce 180 centimetrů váží 65 kilogramů, přitom má výrazné boky i ňadra. Dcera prvního muže USA si je však vědoma toho, že to není samo o sobě, a tak nikdy neusíná na vavřínech a stále se snaží jíst vyvážený jídelníček a pravidelně sportuje. Rozhodně se ale vyhýbá redukčním dietám.

Raději nespoléhá pouze na své geny.
Raději nespoléhá pouze na své geny. | Zdroj: Instagram

Pokračování 3 / 8

Síla ovesných vloček

Snídaně je základem dne, což ví i Ivanka. Při tom nedá dopustit na ovesné vločky. Ty pak snídá nejen ona, ale i celá rodina. Vždy ráno dává na výběr ovesné vločky nebo řecký jogurt s ovocem. Děti většinou zvolí první variantu. Do nich pak Ivanka přidá chia semínka, mix ořechů, lněná semínka, goji, skořici. To vše smíchá dohromady, čímž si zajistí glykemicky vyvážené jídlo, které jí dodá energii na celé dopoledne, udrží totiž hladinu cukru v jedné rovině. V takové snídani je vše, co by měl člověk mít ve svém jídelníčku zastoupeno. Komplexní sacharidy, tuky, bílkoviny a vlákninu.

Snídaně je základ dne.
Snídaně je základ dne. | Zdroj: Instagram

Pokračování 4 / 8

Ráno začíná vodou

Ještě dříve, než se pustí do snídaně, začíná Ivanka den velkou sklenicí vody. To jí pak pomáhá cítit se plnější a ve výsledku toho pak sní méně. Kromě toho si tak aspoň zajišťuje dostatečnou hydrataci po celý den. Správný pitný režim vás ale může zbavit také celulitidy, ubrat vám dva kilogramy, které jsou způsobeny vodou, kterou v těle zadržujete, a v neposlední řadě se vám také zlepší pokožka, která se dostatečnou hydratací pořádně vypne.

Ivanka doma vaří.
Ivanka doma vaří. | Zdroj: Instagram

Pokračování 5 / 8

Dá na pohyb

Udržovat se ve formě bez pohybu, to by asi jen tak nešlo. A moc dobře to ví i Ivanka Trump. Kromě toho, že má za sebou půlmaraton a pravidelně běhá, také se věnuje józe. Ta není ale jen o pohybu samotném, ale také o celkovém vnímání svého těla, zlepšení trávení, správném dýchání a posílení svalů, o kterých mnohdy ani nevíme, že je máme.

Ivanka ví, že pravidelný pohyb je nezanedbatelný.
Ivanka ví, že pravidelný pohyb je nezanedbatelný. | Zdroj: Instagram

Pokračování 6 / 8

Nezapomíná na bílkoviny

Mezi její oblíbená jídla patří losos. Obsahuje omega-3 mastné kyseliny, tedy tuky, které jsou nezbytně nutné pro naše buňky, aby správně rostly, a náš organismus tak fungoval jak na drátkách. Kromě toho všeho a obsahu vitaminů D a B je losos zdrojem bílkovin.

Ty pomáhají s tvorbou svalových buněk a s obnovováním jejich vláken. S dostatkem bílkovin vám svaly porostou rychleji, což znamená, že se vám zrychlí bazální metabolismus, a vy tak budete rychleji spalovat i v klidovém režimu. Hlavně vás proteiny zasytí.

Bez bílkovin by to nešlo.
Bez bílkovin by to nešlo. | Zdroj: Instagram

Pokračování 7 / 8

Sacharidů s mírou

Na druhé straně je velmi obezřetná, co se týče sacharidů. Dle svých slov je omezuje. Ale ne tak, že by si je snad přímo odpírala, ona jen volí správný čas, kdy je jíst. Stejně tak si pozorně vybírá, jaké sacharidy bude jíst. Vyhýbá se zpracovaným potravinám, jednoduchým cukrům, které se skrývají také třeba v pečivu. Přitom to tak vždycky nebylo. Před narozením svého prvního dítěte, Arabelly Rose, Ivanka Trump holdovala pizze, těstovinám, hamburgerům a podobně. Sacharidy navíc jí převážně v první polovině dne, kdy je pak tělo dokáže lépe spálit. Zdravé stravovací návyky si vštípila až po porodu.

Se sacharidy je raději obezřetná.
Se sacharidy je raději obezřetná. | Zdroj: Instagram

Pokračování 8 / 8

Meditace

Ivanka Trump si každé ráno přivstane a hodinu a půl předtím, než vstávají její děti, si udělá čas pro sebe. V pokoji, který je situován na východ, si sedne a v klidu medituje. Tím se uklidňuje, což je pro udržení si štíhlé postavy důležité. Eliminuje tak vyplavování stresového hormonu kortizolu, který by podlamoval její pevnou vůli a ukládal by přebytečné tuky z přijatého jídla. Po meditaci si chvíli zacvičí a přitom se věnuje i sebevzdělávání. Nakonec se nalíčí, oblékne, připraví dětem snídani a v sedm hodin ráno se začne věnovat svým mateřským povinnostem.

Ivanka se dětem věnuje i přes veškerou práci, které má dost.
Ivanka se dětem věnuje i přes veškerou práci, které má dost. | Zdroj: Instagram

Video placeholde