...

... Zdroj: Archiv firem

...
...
...
4
Fotogalerie

Dara Rolins: Konečně se ženy dokáží chválit i respektovat navzájem

Dara Rolins je známá tím, že Girl Power, ženská síla, je něco, co jí v životě pomáhá a žene ji i dál. I proto se rozhodla podpořit kampaň #fandimezenam společnosti AVON Cosmetics, která odstartuje na Instagramu a Facebooku 8. března na Mezinárodní den žen.

Jaké jsou tvoje dětské vzpomínky na MDŽ?

Úplně jasné – karafiáty, chlebíčky a spousta opilých mužů, kteří využili příležitosti, že jim doma nikdo nebude nadávat, když přeci oslavují „za ženy“, a zřídili se, co to šlo.

Změnil se nějak časem tvůj pohled na ten svátek?

Totálně. Konečně se stal svátkem, který za nás neoslavují jen muži. Cítím, že je dobré mít jeden den, kdy si my, ženy, můžeme uvědomit, čeho všeho jsme dosáhly, a že můžeme manifestovat ženkou sílu. Mám pocit, že se ženy mezi sebou dokážou mnohem častěji pochválit a vyjádřit si uznání nebo respekt. Ukázat ostatním – podívejte se na tuhle babu, to je frajerka, vyšla jí knížka, vypadá skvěle nebo se jí něco povedlo. A to je super!

V tomto duchu má probíhat kampaň #fandimezenam.

Ano. V kampani se budou hastagem #fandimezenam na sociálních sítích označovat ženy, které nás inspirují, kterých si vážíme a které mohou být pak inspirací pro další. Líbí se mi, že tím ostatní taky dají jasně najevo, že jim ten úspěch přejí.

Už víš, koho označíš ty?

Napadá mě jich spousta a asi nezůstanu u jedné. Ale jména zatím neprozradím.

Ty určitě patříš mezi úspěšné ženy. Kde bereš svou sílu, jistotu, o co se v životě opíráš?

Asi to bude má profese. Dělám to už strašně dlouho, pořád mě to baví a hlavně mě to dělá šťastnou. To se pak projeví nějakou vyrovnaností nebo jistotou v celém životě. Není to samozřejmě vždycky ideální, i já jdu často proti sobě, musím dělat kompromisy, štvou mě lidi – i ženy, samozřejmě. Ale mně strašně pomáhá se každé ráno probudit a říct si vědomě: Že jsem šťastná, že jsem se zase probudila do dalšího dne, že mám kam jít do práce, že mám kolem sebe rodinu a zdravé dítě a že se chci usmívat na okolní svět. Jsem strašně vděčná, že mohu dělat to, co dělám.

Pomáhá ti k takovému nastavení jóga, které se v posledních letech věnuješ?

Ano. Jóga je dokonalá. Každý si v ní může najít to své a také míru, jak moc si ji chce vpustit do života. Na józe je skvělé to, že vlastně cílem ani není zkroutit se do těch šílených pozic, ale ta cesta, kterou k tomu jdeš. Jasně, že když uděláš dobře tu pozici, máš radost, ale tam nastupuje tvoje ego. Proces je důležitější. Cvičím ji každý den, hodinu a půl.

To s tím strávíš docela dost času.

Ale já jsem se tak rozhodla, že si denně najdu čas na sebe a na to, co mi dělá dobře. A myslím, že až na výjimky to může udělat každý. Novináři se mě často ptají, jak to dělám, že vypadám tak dobře. Tak zaprvé, je to součást mé profese. Tak se snažím správně jíst a cvičit. Musím tomu věnovat čas, nejde to ani rychle, ani samo a není to zadarmo. Jasně, že mi chutnají dorty a občas koukám na někoho, jak si dává zmrzlinu, a říkám si: Dej mi aspoň líznout. Ale nebudu si stěžovat, tak to prostě je.

Tvůj Instagram sleduje hodně lidí a řadíš se mezi ty, kterým se říká influenceři. Cítíš v tomto směru nějakou odpovědnost za to, co píšeš, nebo je ti to jedno?

Není mi to jedno, odpovědnost cítím. Ale zároveň se snažím nekalkulovat. Někdy si říkám: Co tam dneska napíšu, když mě napadá „jenom tohle“. Ale nakonec je „jenom tohle“ zřejmě právě to, co lidé chtějí slyšet. Ne vždycky to musí být myšlenky alá Dalajláma nebo rady, které mění život. Naopak, takové ty obyčejné momenty přiznání, že nejsem dokonalá jako na jevišti, to je to, co lidé chtějí slyšet a co je baví.

Byly ty ohlasy inspirací pro napsání vašeho diáře Rok podle Dary?

Původně to byl nápad mé kamarádky Simony. Měla jsem pozitivní ohlasy na svůj blog na Facebooku a zároveň i takovou touhu zachovat si tenhle kousek svého života v jakési „oldschoolové“ formě. Simonu napadlo udělat diář, kde dostaly prostor mé myšlenky, zážitky, tipy na to, co mi dělá radost, na mou oblíbenou kosmetiku a tak dál. Měl úspěch a už teď je hotový diář na rok 2019. Strašně mě to baví a je to zase další možnost, jak lidem ukázat, kdo jsem.

Co dělá tobě radost každý den?

Laura. Říkám to dokola, jsem za ni nesmírně vděčná, dala mému životu zase nový rozměr. V tomto směru je mi někdy líto, že už další dítě mít nebudu, ale zase si říkám, že některým ženám nebylo dáno ani jedno, a jsem šťastná. Ona je začátek i konec všeho.

Plánujete svatbu? Zajímají vás nejnovější svatební trendy z přehlídek, tipy na nejkrásnější šaty, účesy, kytice, chcete inspiraci na nejromantičtější místa, kde se vdávat a kdy a co je potřeba zařídit? To vše a mnohem více inspirace a užitečných informací najdete v našem speciálu Dokonalá svatba. Naplánujte si s námi vaši svatbu snů!