První zářijová neděle se nesla ve znamení jídla, kreativity, harmonie chutí a vůní. Chutnaly vám recepty, které se připravovaly na pódiu? Nechte se inspirovat kuchařskými profesionály a vyzkoušejte sladké i slané dobroty, které zvládnete připravit levou zadní.
Ideální bezlepková snídaně, kterou sbalíte do krabičky nebo dětem na výlet. Muffiny navíc můžete obměňovat podle chuti a příležitosti nebo do nich nenápadně "propašovat" zeleninu. Vyzkoušejte recept šéfredaktorky časopisu F.O.O.D. Dariny Křivánkové.
Suroviny na 9 muffinů:
50 g anglické slaniny
180 g cukety
70 g čedaru
1 jarní cibulka
4 vejce
100 g vařené rýže
1. Slaninu pokrájejte na drobné kostičky, dejte na pánev a opečte ji dokřupava. Cuketu a sýr nastrouhejte nahrubo. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka.
2. V míse vidličkou rozšlehejte vejce a vmíchejte do nich všechny ostatní suroviny. Plech na muffiny vyložte vždy dvěma papírovými košíčky a naplňte směsí těsně pod okraj. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut.