Chuť jihu: Upečte si šťavnatý pomerančový koláč!

31. ledna 2018
Chuť jihu: Upečte si šťavnatý pomerančový koláč!
Pomerančový koláč • Foto: istock.com

Když chystáte dezert k odpolední kávě nebo čaji, nemusíte vymýšlet nic složitého. Tento šťavnatý koláč patří do repertoáru zvaného snadný.

POMERANČOVÝ KOLÁČ

1 forma

Příprava: 50 minut

Suroviny: máslo a mouka na vymazání formy, 1 bílý jogurt, 2 hrnky krupicového cukru, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1/2 hrnku olivového oleje, 3 krvavé pomeranče, 1 lžíce medu, 1 lžíce pomerančové šťávy

Postup:

1. Troubu předehřejte na 200 °C, koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.

2. Smíchejte jogurt s cukrem. Vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a cukrem, rozšlehaná vejce a olej. Do těsta vymačkejte šťávu z pomeranče a přimíchejte do něj jemně nastrouhanou kůru. Vlijte ho do formy a pečte dozlatova, testujte uprostřed špejlí. V průběhu pečení poklaďte koláč plátky pomeranče. 

3. Koláč nechte vychladnout na mřížce, jemně ho potřete medem naředěným pomerančem. 

Další skvělé recepty jako třeba valentýnské menu pro dva, vše o vepřovém nebo ty nejlepší koblihy najdete v aktuálním únorovém čísle magazínu F.O.O.D.!

FOOD únor

Klíčová slova:  koláčkoláčereceptyvaření
Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy

Horoskopy