Chuť jihu: Upečte si šťavnatý pomerančový koláč!
Když chystáte dezert k odpolední kávě nebo čaji, nemusíte vymýšlet nic složitého. Tento šťavnatý koláč patří do repertoáru zvaného snadný.
POMERANČOVÝ KOLÁČ
1 forma
Příprava: 50 minut
Suroviny: máslo a mouka na vymazání formy, 1 bílý jogurt, 2 hrnky krupicového cukru, 3 hrnky polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 1/2 hrnku olivového oleje, 3 krvavé pomeranče, 1 lžíce medu, 1 lžíce pomerančové šťávy
Postup:
1. Troubu předehřejte na 200 °C, koláčovou formu vymažte máslem a vysypte moukou.
2. Smíchejte jogurt s cukrem. Vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a cukrem, rozšlehaná vejce a olej. Do těsta vymačkejte šťávu z pomeranče a přimíchejte do něj jemně nastrouhanou kůru. Vlijte ho do formy a pečte dozlatova, testujte uprostřed špejlí. V průběhu pečení poklaďte koláč plátky pomeranče.
3. Koláč nechte vychladnout na mřížce, jemně ho potřete medem naředěným pomerančem.
Další skvělé recepty jako třeba valentýnské menu pro dva, vše o vepřovém nebo ty nejlepší koblihy najdete v aktuálním únorovém čísle magazínu F.O.O.D.!
