Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem

Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem Zdroj: Johana Střížková

Barevný oběd: Vyzkoušejte kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem!

Dáte si čas od času rádi bezmasé jídlo? Vyzkoušejte třeba salát z kadeřávku, cizrny a avokáda, který je plný vitamínů a bílkovin. A je tak krásně barevný, že vám hned udělá lepší den. 

KADEŘÁVKOVÝ SALÁT S CIZRNOU A AVOKÁDEM

4 porce

Příprava: 30 minut

Suroviny: 1 plechovka cizrny, olivový olej, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička drceného římského kmínu, 2 červené papriky, 400 g kadeřávku, 150 g bílého jogurtu, 1 stroužek česneku, 6 vajec, 2 zralá avokáda, sůl a pepř

Postup:

1. Cizrnu slijte a v míse promíchejte se dvěma lžícemi olivového oleje, mletou paprikou, drceným římským kmínem a trochou soli. Vyklopte ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut, měla by být křupavá. Papriky zbavte semínek a pokrájejte na kousky velikosti sousta, asi v polovině pečení je přidejte k cizrně.

2. Kadeřávek zbavte tuhých žeber a natrhejte na kousky. Dejte ho do velkého cedníku, důkladně osolte a rukama promněte. Nebojte se přitlačit, kadeřávek hezky zkřehne. Dobře ho propláchněte studenou vodou a pečlivě osušte. Z jogurtu, nadrceného česneku a lžíce olivového oleje připravte zálivku. Ochuťte ji solí a pepřem, ve velké míse promíchejte s kadeřávkem a poté nandejte na talíře.

3. Vejce dejte do rendlíku s vroucí vodou a 8 minut vařte, ochlaďte proudem studené vody, oloupejte a rozdělte na talíře. Avokáda rozpulte, zbavte pecky, dužninu nožem pokrájejte podélně směrem ke slupce a pak napříč a lžící ji vydlábněte. Na talíře přidejte spolu s avokády pečenou cizrnu a papriky, dochuťte čerstvě mletým pepřem a trochou olivového oleje.

Další skvělé recepty najdete v aktuálním březnovém čísle magazínu F.O.O.D.!

Nestíháte jít do trafiky? Kupte si e-magazín jednoduše na www.ikiosek.cz

food březen
food březen | Zdroj: archiv