BSH domací spotřebiče, s.r.o.

BSH domací spotřebiče, s.r.o. Zdroj: BSH domací spotřebiče, s.r.o.

5 důvodů, proč si konečně pořídit sušičku

Sušičky se zatím v českých domácnostech nezabydlely tak jako ostatní spotřebiče. Ti, kteří si tohoto pomocníka pořídili a vyzkoušeli, už si ale život bez sušičky nedovedou představit. Co je k tomu vede? 

Více místa v domácnosti

Už nebudete muset přemýšlet, kam umístit sušák na prádlo, aby nepřekážel, ani kde všude prádlo rozvěsit, abyste mohli vyprat další várku. Prádlo jednoduše přemístíte z pračky rovnou do sušičky a poté ihned uklidíte do skříně nebo si obléknete. Ušetříte tak i čas, který by zabralo přenášení prádla k sušáku nebo šňůrám a jeho věšení.

Rychle čisté a suché – i při špatném počasí

Pokud venku prší, schne prádlo déle, nemůžete si ho vzít na sebe ani vyprat další. Toto se vám se sušičkou nestane. Prádlo usušíte rychle bez ohledu na počasí. Na sluníčku mohou navíc barvy blednout. Pokud k sušení použijete sušičku, vydrží vám oblečení déle.

Sušička také ušetří spoustu času. Pokud ráno zjistíte, že už je pyžamo dítěte nepoužitelné a žádné čisté v polici nezbylo, nebo potřebujete vyprat oblíbené tričko na večerní akci, není to žádný problém. Během dne stihnete pohodlně vyprat i vysušit a na večer budete mít připraveno. S nejkratším programem může být prádlo suché už za 30 minut. Kromě času tak ušetříte i místo a peníze za oblečení, kterého nemusíte kupovat tolik. To je velká výhoda hlavně pro rodiče malých dětí.

Měkčí ručníky a konec žehlení

Je vaše prádlo po sušení na šňůře tvrdé? Obzvlášť na slunci se oblečení často přesuší. Ze sušičky je naopak nadýchané, měkké a ve většině případů se už ani nemusí žehlit. Klasickým příkladem jsou ručníky. Pokud si dáte vedle sebe ručník usušený klasicky a ručník usušený sušičkou, určitě si hned vyberete ten ze sušičky. Bude totiž měkký, jemný a nepoškrábe vaši pokožku. Moderní sušičky mají navíc speciální senzory, které neustále měří teplotu a zbytkovou vlhkost. Díky tomu prádlo usuší přesně tak, jak potřebujete.

Když vyndáte prádlo ze sušičky, je teplé, nadýchané a bez záhybů. V naprosté většině ho už není potřeba žehlit. Můžete ho rovnou složit a uložit do skříně nebo si obléknout na sebe.

BSH domací spotřebiče, s.r.o.
BSH domací spotřebiče, s.r.o. | Zdroj: BSH domací spotřebiče, s.r.o.

Už žádné nepříjemné pachy, pyl nebo prach

Sušička je skvělou volbou pro alergiky. Pokud věšíte prádlo venku, může se na něm usazovat špína z ovzduší, prach, pyl, prádlo načichne kouřem od sousedů apod. Ze sušičky je prádlo vždy perfektně čisté, suché a voňavé. Velkou výhodou jsou také speciální „osvěžovací“ programy, které prádlo ošetří párou a zbaví ho nepříjemného zápachu (například kouře nebo přepáleného oleje), bakterií i zbytečných záhybů, aniž byste ho museli prát.

Nízká spotřeba energie

Pokud se kondenzátor sušičky pravidelně nečistí, zanáší se, snižuje se účinnost sušení a narůstá spotřeba. S nejmodernějšími sušičkami si s údržbou nemusíte dělat žádné starosti. Mají zabudovaný samočisticí kondenzátor, který se během každého procesu sušení automaticky několikrát propláchne. Díky tomu má sušička po celou dobu životnosti nízkou spotřebu energie a vysoký výkon. Náklady za energie ušetříte i díky tomu, že nebudete muset větrat a vytápět místnosti s rozvěšeným mokrým prádlem, abyste předešli plísním.