3 skvělé tipy na slané i sladké toasty k snídani!

23. září 2017
  • 3 skvělé tipy na slané i sladké toasty k snídani!

    Máte-li po ránu jen trochu víc času, odstartujte den dokonalou snídaní. Máme pro vás recepty na tři toasty, které vám dodají chuť do celého dne. 

    Toast s pomazánkou z červené řepy
    Toasty k snídaniAutor: istock.com

    Suroviny:

    1 červená řepa

    hrst nasekaných vlašských ořechů

    3 stroužky česneku

    2 lžíce bílého jogurtu

    2 lžíce majonézy

    sůl a pepř

    toastový chleba

    Postup:

    Červenou řepu upečte zabalenou v alobalu na nejvyšší teplotu; trvá to asi 2 hodiny. Vychladlou ji nastrouhejte, prolisujte česnek, všechny ingredience promíchejte, osolte a opepřete. Podávejte s něžně ogrilovaným toastem. 

  • Francouzský toast

    Toasty k snídaniAutor: istock.com
    Suroviny:

    4 plátky toastového chleba nebo veky

    2 vejce

    200 ml mléka nebo smetany

    špetka skořice

    špetka soli

    4 lžíce másla

    vanilkový extrakt

    ostružiny nebo maliny či borůvky

    moučkový cukr

    Postup:

    Vajíčka, mléko nebo smetanu, vanilkový extrakt, skořici a sůl vyšlehejte v misce a dejte stranou. Chleba poklaďte do nízké zapékací misky a potřete ho směsí vajec a smetany. 10 minut nechte odpočívat, potom plátky chleba otočte a počkejte dalších 10 minut. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň. Chleby rychle (2–3 minuty) opečte na másle na pánvičce a přeneste na plech do trouby, kde je dopečete do zlatova. Podávejte s ovocem, pocukrované. 

  • Croque Monsieur

    Toasty k snídaniAutor: istock.com
    Suroviny:

    4 plátky toastového chleba

    200 g nastrouhaného tvrdého sýra

    4 plátky šunky

    trochu másla

    200 ml mléka

    lžíce hladké mouky

    2 lžíce másla

    trocha dijonské hořčice

    petrželka

    muškátový oříšek

    sůl a pepř

    Postup:

    Nejdřív si připravte bešamel: zpěňte lžíci másla a hladké mouky a vymíchejte hladkou jíšku; přilijte mléko a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Osolte a ochuťte špetkou muškátového oříšku. Na další lžíci másla zlehka na pánvi opečte všechny čtyři plátky chleba a potřete je hořčicí. Jeden plátek vždy posypejte sýrem, poklaďte plátky šunky a opět nasypte sýr, načež přiklopte druhým plátkem. Připravené toasty potřete bešamelem a zapékejte v troubě na 200 °C, dokud nezezlátnou. 

    Recepty vyšly v magazínu Moje psychologie!

    Další recepty s toasty najdete ZDE!

Klíčová slova:  receptyreceptsnídanětoasty
Jdi na homepageZpět na začátek
Další příběhy

Horoskopy