Lottie a Kate Moss

Lottie a Kate Moss Zdroj: Instagram

Gigi a Bella Hadid
Cara, Poppy a Chloe Delevingne s rodiči
Laetitia a Marie Ange Casta
Lou Doillon a Charlotte Gainsbourg
Gigi a Bella Hadid
13
Fotogalerie

Zapomeňte na Olsenky. Které slavné sestry teď vládnou módě?

Svého času to byla dvojčata Mary-Kate a Ashley Olsen, dnes se ve světě módy prosazují jiná sesterská dua. Která to jsou? A která mladší sestra má šanci dotáhnout se na tu starší, slavnější?

Pokračování 2 / 9

Cara a Poppy Delevingne

Z této dvojice je bezesporu slavnější čtyřiadvacetiletá rebelka Cara Delevingne, která v modelingu dosáhla, čeho jen mohla. Objevila se na titulce Vogue, uzavírala přehlídku Chanel, v roce 2012 vyhrála cenu British Fashion Award v kategorii Modelka roku. A tak ani není divu, že se z této branže postupně stahuje a víc koketuje s herectvím – zahrála si třeba ve filmech Papírová města a Sebevražedný oddíl. Ani tak neztrácí vliv a status prvoligové celebrity, kterou na Instagramu sleduje 40 milionů fanoušků. Cara má také dvě sestry – jednatřicetiletou Poppy, která patří mezi oblíbené britské modelky a módní ikony a je ambasadorkou značky Chanel, a dvaatřicetiletou Chloe, která jako jediná žije poklidným rodinným životem.

Cara, Poppy a Chloe Delevingne s rodiči
Cara, Poppy a Chloe Delevingne s rodiči | Zdroj: Instagram

Pokračování 3 / 9

Kate a Lottie Moss

Kate Moss je v módním průmyslu a obecně v popkultuře pojem, který jen tak někdo nepřekoná. Přesto se každý rok vynoří v modelingu několik tváří, o nichž se hovoří jako o příští Kate Moss. Jen jediná z nich má tu výhodu, že nese nejen stejné příjmení, ale dokonce je sestrou slavné topmodelky – mají stejného otce. Charlotte, které všichni říkají Lottie, se narodila v roce 1998, tedy v době, kdy hvězda Kate Moss už zářila nejjasnějším světlem. A zatímco Kate Moss je modlou devadesátek a nadto jednou z nejsledovanějších módních ikon v letech 2000 až 2010, její mladší sestra může oslovit generaci Z. Jestli se jí to skutečně podaří, je otázkou. Už při prvním srovnání je jasné, že bez slavného jména a exkluzivního příbuzenského vztahu by její cesta k modelingu vůbec nemusela být snadná.

Lottie a Kate Moss
Lottie a Kate Moss | Zdroj: Instagram

Pokračování 4 / 9

Gigi a Bella Hadid

Kdybychom měli jmenovat jen jedno sesterské duo, které ovládá současnou módu, pak by to byly Gigi a Bella Hadid. Zatímco dvaadvacetiletá Gigi je na vrcholu už dva roky, postupně ji dotahuje devatenáctiletá Bella. Start měly obě snadnější než jiné dívky. Jsou totiž dcerami realitního magnáta a bývalé modelky Yolandy Foster, která se později provdala za hudebního producenta. Gigi a Bella tak k sobě a ke svému bratrovi Anwarovi, jenž rovněž koketuje s modelingem, získaly ještě pět nevlastních sester. Vyjmenovat všechny úžasné kampaně a titulky, kde se Gigi a Bella objevily, by vydalo na dlouhý seznam. Nicméně společně pózovaly například pro značky Moschino, Balmain a nově také pro Fendi.

Gigi a Bella Hadid
Gigi a Bella Hadid | Zdroj: Instagram

Pokračování 5 / 9

Charlotte Gainsbourg a Lou Doillon

Jejich matka byla ikonou 70. let a dodnes je po ní pojmenovaná nejdražší kabelka na světě. Být dcerou Jane Birkin jednoduše znamená, že se pozornost světa obrací i na vás. Charlotte Gainsbourg je druhorozenou dcerou legendární modelky, herečky a hudebnice (prvorozená Kate Barry zemřela v roce 2013 po pádu z okna) a jak příjmení napovídá, otcem není nikdo jiný než slavný Serge Gainsbourg. Narodila se v roce 1971 a už ve třinácti si zahrála ve filmu s Catherine Deneuve. Ačkoli se Charlotte věnuje hlavně filmu a hudbě, je uznávaná také jako francouzská módní ikona. I její o jedenáct let mladší sestra Lou Doillon (otcem je režisér Jacques Doillon) se věnuje herectví a hudbě, vedle toho občas působí jako modelka – byla tváří značek Chloé, Maje nebo H&M. Na Instagramu také často publikuje své ilustrace. Obě sestry jsou tak renesančními umělkyněmi a múzami stejně jako jejich matka.

Lou Doillon a Charlotte Gainsbourg
Lou Doillon a Charlotte Gainsbourg | Zdroj: Instagram

Pokračování 6 / 9

Laetitia a Marie Ange Casta

Další Francouzky a další slavné sesterské duo. Ale zatímco dnes devětatřicetiletá Laetitia Casta prorazila ve světě modelingu už v roce 1998, kdy se stala ambasadorkou značky L'Oréal a andílkem Victoria's Secret, její o třináct let mladší sestra Marie Ange musela do krásy teprve dorůst. Dnes je jí šestadvacet a má za sebou kampaně pro Mango nebo Reebok. Svou slavnější sestru nezapře – má stejně ženskou postavu, plné rty a sexy předkus. Ještě předtím, než se jako ona vrhla na modeling a herectví, stihla Marie Ange otevřít svou vlastní galerii, což zní jako sen. Ona sama se však spíš považuje za člověka, který se do spousty věcí vrhá po hlavě, a pak je nedokončí. Uvidíme, podle našeho názoru o této Pařížance a mamince tříleté dcery ještě hodně uslyšíme.

Laetitia a Marie Ange Casta
Laetitia a Marie Ange Casta | Zdroj: Instagram

Pokračování 7 / 9

Lizzie a Georgia May Jagger

Tento příběh je podobný jako u dcer Jane Birkin – když jste dcerou Micka Jaggera a Jerry Hall, jste už k dráze modelky tak nějak předurčena. Těmi šťastnými jsou třiatřicetiletá Elizabeth zvaná Lizzie a pětadvacetiletá Georgia May. Obě mají za sebou zajímavé kampaně, Lizzie například pózovala se svou matkou pro Thierryho Muglera, s dcerami Keitha Richardse pro Tommyho Hilfigera nebo s legendární modelkou Twiggy pro Markse & Spencera. Kromě toho se věnuje i herectví. Pro Georgii May je asi největším úspěchem kontrakt s kosmetickou značkou Rimmel a účast na zahajovacím ceremoniálu letních olympijských her v Londýně, kde po boku Kate Moss nebo Naomi Campbell reprezentovala britskou módu. Společně se tyto sestry objevily například v kampani Sonia Rykiel.

Lizzie a Georgia May Jagger
Lizzie a Georgia May Jagger | Zdroj: Instagram

Pokračování 8 / 9

Edie a Olympia Campbell

Jméno Edie Campbell není masově známé, ale vězte, že módní insideři vědí. Tato šestadvacetiletá britská modelka sice neopanuje stránky společenských magazínů, ale má za sebou přehlídky pro nejprestižnější značky, jako jsou Chanel, Balmain nebo Hermès, několikrát se objevila na titulkách národních mutací Vogue a pro značku Burberry pózovala v kampani s Kate Moss. Rok poté, co získala titul Cara Delevingne, byla Edie jmenována v anketě British Fashion Awards Modelkou roku. V modelingu už se zabydluje i její jednadvacetiletá sestra Olympia, která vedle toho tráví dny studiem na Londýnské univerzitě a psaním feministických esejů. Společně se tyto sestry objevily na titulce italského Vogue.

Edie a Olympia Campbell
Edie a Olympia Campbell | Zdroj: Instagram

Pokračování 9 / 9

Kendall a Kylie Jenner

Kdo by v dnešní době neznal slavnou pětici sester, jejichž křestní jména začínají na K. Dvě z nich, Kendall a Kylie, sdílejí s Kim, Kourtney a Khloé matku Kris, ovšem po otci (nechal se přeoperovat na ženu) mají příjmení Jenner. Ještě se v tom vyznáte? Právě Kendall a Kylie jsou v současné době významnými influencerkami mezi mladou generací. Ať se nám to líbí nebo ne, jednadvacetiletá Kendall je ve stejné partě supermodelek jako Gigi Hadid a na kontě má například spolupráci s Estée Lauder. K tomu nespočet přehlídek a titulek módních magazínů, pro magazín LOVE dokonce fotila cover – jako fotografka. Její sestra, o dva roky mladší Kylie, je jiný případ. Na modeling nemá výšku, zato se prosazuje jako poněkud kontroverzní beauty a body ikona – kontroverzní, protože svého aktuálního vzhledu docílila řadou plastických operací. Obě sestry nicméně sklízejí úspěch na sociálních sítích, a tak se rozhodly spojit síly: Společně navrhly kolekci pro Topshop, než se rozhodly, že do toho půjdou pod vlastní značkou. Ta se nazývá jednoduše Kendall + Kylie.

Kendall a Kylie Jenner
Kendall a Kylie Jenner | Zdroj: Instagram

Nejsou sestry, ale mohly by být. Podívejte se na kampaň, kde se setkaly Kate Moss a Cara Delevingne.

Video placeholde