Odličovač očí

Odličovač očí Zdroj: Beiersdorf spol. s r.o.

Odličovací ubrousky
Micelární voda
Výrazné kontury jsou trendy
Výrazný make-up je hitem
Pozor na správné odličování
6
Fotogalerie

Výrazný a voděodolný make-up podle celebrit? Ano, ale pozor na odličování

Fenomén výrazného líčení hýbe planetou i sociálními sítěmi. Celebrity i známé blogerky rozpoutaly módu contouringu, strobingu a dalších stylů líčení. Podkladové báze, make-upy, konturovací paletky, rozjasňovače, tvářenky, stíny, linky, řasenky, navíc ještě často ve voděodolné variantě...

Některé z nás si hned představí spoustu špinavých tamponků, dlouhé odličování a nakonec podrážděnou a vysušenou pokožku. Naštěstí to jde i mnohem lépe, ale musíte znát postup a vědět, na jaké přípravky se můžete spolehnout.

Čtyři užitečné odličovací vychytávky

Voda nestačí

S nápaditým a stylovým make-upem si jen voda a mýdlo neporadí. Jediné, čeho dosáhnete, je rozmazaný make-up a podrážděná, přesušená pleť. Na pomoc si přizvěte pečující čisticí výrobky, které pleť nevysušují a nedráždí oční okolí, ale naopak ji příjemně hydratují. Pro suchou a citlivou pleť zvolte spíše čisticí mléko nebo micelární vodu. Pokud jste majitelkou normální nebo mastné pleti, můžete sáhnout po čisticím gelu či krému.

Hlavně netlačit

Neodličujte si obličej silou, to čištění nijak neurychlí a vaši pleť jen podráždí. Pokud spěcháte, použijte micelární vodu, která pleť v jednom kroku vyčistí a současně ji osvěžuje a hydratuje.

Nejprve oči

Nerozmazávejte při večerním odličování oční make-up a zbytky řasenky po celém obličeji. Nejprve odličte oči, pak teprve obličej.

Krk a dekolt

Při odličování a čištění pleti se zaměřte nejen na obličej, ale také na krk a dekolt. K čištění použijte tamponek nebo vyzkoušejte pečující čisticí přípravky, které můžete použít i pod sprchou, protože je stačí opláchnout vlažnou vodou.

Tři přípravky na odličování a čištění pleti, bez kterých se neobejdete

Micelární voda

Náš tip je jemná, ale účinná micelární voda s výtažkem z černého čaje, která snadno odstraní voděodolný make-up, a to bez zbytečného dření a drhnutí tamponky. Je bezbarvá, neparfémovaná a funguje skvěle. Pro výrazný letní make-up ideální!

Odličovač očí

Ideální je micelární odličovač očí, protože si díky dvoufázovému složení s oleji a černým čajem snadno poradí i s voděodolnou řasenkou, voděodolnými stíny i linkami. Stačí jen zatřepat, promíchat obě složky a snadno setřít. Není zbytečně parfémovaný a je úplně bez barviv.

Odličování všude s sebou

Micelární ubrousky jsou maximálně praktické. Vejdou se do každé kabelky, jsou ideální na cesty do přírody, na festivaly nebo přijdou vhod po náročném večírku. Odstraňují voděodolný make-up i řasenku a chrání řasy.