Video placeholde

VIDEO: Tento krém dokáže potlačit projevy menopauzy. Co si myslíte vy?

Kůže je největší orgán lidského těla a má mnoho důležitých funkcí. Kromě toho, že je sídlem hmatových receptorů, je také první obrannou linií těla proti poranění nebo proniknutí cizorodých organismů. Aby mohla kůže správně fungovat, musí být zdravá a dostatečně opečovávaná, hydratovaná a chráněná. 

To, že bez vody pleť nemůže žít, ví asi každý, ale povědomí o steroidu DHEA neboli hormonu mládí má málokdo. Ten přitom vzniká v lidském těle přirozeně již od narození a jeho účinky jsou zásadní. Mezi ty estetické patří udržování lidské pleti mladistvé, svěží a krásné.

Aby to ale nebylo příliš jednoduché, pleť postupem času přirozeně některé vlastnosti, jako je třeba pružnost a objem, ztrácí. Největší změny probíhají u většiny žen v období menopauzy, kdy dochází k výraznému poklesu zmíněného hormonu mládí.

Na trhu tak existuje mnoho pomocníků pro pleť namáhanou menopauzou. Vybrané čtenářky tentokrát testovaly krém Neovadiol od Vichy, který by měl pleti navracet hutnost, komfort a svěžest. Zda to umí, zjišťovaly dámy celý měsíc. Z krému mají vesměs pozitivní dojmy. Pleť prý vypadá zářivěji, plněji, je příjemnější na dotek. Krém kromě těchto účinků navíc překvapil příjemnou vůní. Dámy se také shodly na tom, že právě péče o pleť je pro ně v tomto období velmi důležitá a že menopauza rozhodně neznamená období rezignace na zevnějšek

A co stojí za magickými účinky Neovadiolu? Krém z první řady péče o pleť pro ženy v menopauze obsahuje komplex aktivních látek inspirovaných právě vlivem hormonu mládí na pleť, který kompenzuje vliv menopauzy na její stárnutí. Žádné umělé hormony však neobsahuje – účinek hormonu na pleti pouze napodobuje.