Yves Rocher

Yves Rocher Zdroj: Yves Rocher

Yves Rocher
Yves Rocher
Yves Rocher
Yves Rocher
Sprchujte se ráno při úplňku.
6
Fotogalerie

V běžné kosmetice najdete desítky chemikálií. Sprchujte se ekologicky a chraňte své zdraví i planetu!

Jak souvisí krása, kosmetika a potěšení našich smyslů se zdravím naší planety? Možná více, než vůbec tušíte. Kromě čisticích a pracích prostředků je to i běžná kosmetika, která zatěžuje nejen naši zemi, ale především i naše tělo. Víte, jak se i při každodenní péči o tělo chovat ekologicky?

Málokdo ví, že…

Pokožka je vstupní bránou do našeho organismu. A právě přes pokožku se do těla dostává spousta chemických složek, které jsou spojovány se zdravotními riziky. Syntetické látky, které můžete celkem běžně najít v prodávané kosmetice, jsou pro tělo neznámé, a proto není schopno je zpracovat. Tyto nebezpečné látky se tak přes pokožku dostávají do našeho organismu, usazují se v tkáních a po nějaké době způsobují zdravotní problémy. Například parafíny se mohou ukládat v játrech a v ledvinách, parabeny se mohou podílet na vzniku alergií.

Vsaďte na rostlinné složení

Myslíte si, že investovat do přírodních kosmetických produktů nemá cenu? Správným výběrem kosmetiky zamezíte nejen nadměrnému vstřebávání chemických látek do vaší pokožky, ale také tím chráníte životní prostředí. Nemalou část sprchových gelů či tělových mlék ze sebe při sprchování smyjete. A právě zdraví škodlivé látky obsažené v těchto produktech končí v odpadní vodě a závratně znečišťují vodní zdroje. Proto vždy vybírejte biologicky snadno odbouratelné přípravky.

Yves Rocher
Yves Rocher | Zdroj: Yves Rocher

Jak se chovat ekologicky?

Je hned několik možností… Začít můžete rovnou ve sprše. Francouzská kosmetická značka Yves Rocher přináší návod a zároveň inspiraci, jak si při sprchování užívat pocitu, že děláte něco pro zdraví planety. Její novinka má název Koncentrovaný sprchový gel a tento zdánlivě obyčejný flakon je inovativní hned v několika ohledech. Na umytí celého těla vám postačí množství o velikosti pouhého lískového oříšku a jeho 100ml obsah tak vystačí na stejný počet umytí jako 400 ml běžného sprchového gelu, tedy až na 40 umytí. Jeho složení je z 97 % přírodního původu, mycí báze pak 100% rostlinného původu a je bez konzervantů. Milovníky přírody jistě potěší i fakt, že flakon je recyklovatelný a ročně je díky jeho výrobě ušetřeno 32 tun plastů. Navíc je opatřen logem „I love my planet“, takže za každý zakoupený flakon bude vysazen jeden strom. Vaše sprchování tedy už nebude jen o každodenním příjemném rituálu, ale i o vědomí, že přispíváte k zelenější planetě.

Yves Rocher
Yves Rocher | Zdroj: Yves Rocher

Oliva & petit grain dodá potřebnou rovnováhu a navodí pocit klidu a uvolnění. Esenciální olej z petit grainu se tradičně využívá pro jeho relaxační účinky. Příjemná, jemně citrusovo-květinová vůně uvolní mysl i tělo.

Yves Rocher
Yves Rocher | Zdroj: Yves Rocher

Mango & koriandr vám dodá energii. Koriandr, aromatická bylina planě rostoucí ve středomořských oblastech, je znám svými povzbuzujícími účinky. Výrazně kořeněná vůně esenciálního koriandrového oleje se snoubí s bohatými, teplými vonnými tóny manga a okouzlí vaše smysly.

Yves Rocher
Yves Rocher | Zdroj: Yves Rocher

Vanilka potěší tělo i mysl svou hřejivou vůní s kapkou smyslnosti. Intenzivní vůně bourbonské vanilky nenechává na pochybách o příbuznosti této rostliny s orchidejí. Sladce voňavé tóny zahalí pokožku do svůdné hebkosti.

Yves Rocher
Yves Rocher | Zdroj: Yves Rocher

Více o značce Yves Rocher a jejím ekologickému přístupu naleznete na www.yves-rocher.cz.

#yvesrochercesko #sprchujuseeko #actbeautiful