Francouzky

Francouzky Zdroj: Instagram @louisefoillan

Francouzky
Francouzky
Francouzky
Francouzky
.
6
Fotogalerie

Proč nám Francouzky připadají tak krásné? Inspirujte se jejich triky

„Pro Francouzky je krása něco, co má být zdrojem potěšení. Protože když se cítíte dobře, vypadáte dobře,“ uvažuje Mathilde Thomas, zakladatelka francouzské kosmetické značky Claudile, v čem tkví to jejich je ne sais quoi. Když to srovnáte například s hollywoodským ideálem krásy, který je založený na permanentním odříkání a vylepšování, je zřejmé, proč ženy z celého světa tak vzhlíží právě k Francouzkám (byť je jasné, že ne každá vypadá jako Jeanne Damas).  

Francouzky zkrátka nepůsobí ani uťápnutým, ale ani příliš urputným dojmem. Nemusí maskovat všechny své chyby, netouží vypadat jako panenky Barbie, nepotřebují zkoušet každý nový produkt nebo trend. Přesto o sebe rády pečují a krášlí se, jen k tomu nepotřebují barvičky, třpytky, nalepovací řasy, gelové nehty a jiné náhražky. Naopak, vystačí si s málem. A když se zamilují do určitého produktu, jsou mu věrné celý život.

Francouzky jsou, co se týče krásy, v podstatě takovými minimalistkami. Mají pár triků, kterých se drží, ať je jim dvacet nebo padesát. Přečtěte si, které to jsou.

Pokračování 2 / 6

Pleť

Francouzky
Francouzky | Zdroj: Instagram @jeannedamas

Bezchybná pleť je pro Francouzky základem, protože se snaží používat minimum make-upu, jen aby zakryly nedokonalosti. Tím jsou myšleny pupínky a jizvičky, nikoli pihy. Make-up nebo BB krém na druhou stranu používají denně, i když jen potřebují zaběhnout pro malý nákup. Pokud chtějí vypadat svěže, hrají si jemnými dotyky s tvářenkou nebo rozjasňovačem, naproti tomu contouring je pro ně v podstatě sprosté slovo. Francouzky se také o svou pleť dobře starají – hydratačním krémem se začínají mazat klidně ve dvanácti letech a v kabelce vždy pro jistotu nosí zvláčňující minerální sprej.

Pokračování 3 / 6

Líčení

Francouzky
Francouzky | Zdroj: Instagram @fingermonkey

Mohlo by se zdát, že Francouzky se téměř nelíčí a sázejí na přirozenost, ale opak je pravdou. Na přirozenost sice sázejí, ale pouze v kombinaci s černou řasenkou a klidně i tužkou na oči, kterou vykreslují (nejlépe lehce máznuté) linky. Žádné perfektní stínování, žádné třpytky a dokonale vykreslené obočí. „Jsme líné! Klidně si vystačíme i s jedním produktem, jen ho prsty rozetřeme, kam potřebujeme,“ komentuje francouzská vizážistka Violette, která pracuje pro Estée Lauder. Samostatnou kapitolou je rudá rtěnka. „Červená rtěnka je módní doplněk. K ní už netřeba žádný výrazný make-up. Vlasy mohou být ledabyle upravené, pleť musí být perfektní, k tomu džíny a podpatky,“ prozrazuje Violette ten správný mix.

Make-up ve stylu Jane Birkin? Inspirujte se francouzskou make-up artistkou Violette.

Video placeholde

Pokračování 4 / 6

Vlasy

Francouzky
Francouzky | Zdroj: Instagram @adenorah

Co se týče vlasů, nejsou Francouzky zrovna trpělivé a kreativní. Maximálně je pomačkají s fénem v ruce, aby vypadaly co nejpřirozeněji, a i tak mají své vlasy raději až druhý den, kdy získají lepší texturu. Mimochodem, textura je pro ně téměř zaklínadlo, dokonalost ve stylu hřívy Kim Kardashian pro ně není cool. Co naopak považují za très chic je ofina padající do očí, nedbale zamotaný drdol v týlu nebo na temeni a pár vylézajících pramínků, které svůdně rámují obličej. Francouzky také snadno budí dojem, že mají zdravé vlasy, a to díky tomu, že si je často nechávají zastřihnout v salónu. „Obecně se dá říci, že střih je pro ně víc než vlasový styling,“ shrnuje Violette.

Pokračování 5 / 6

Vůně

Francouzky
Francouzky | Zdroj: Instagram @lilyrose_depp

Kdyby si Francouzka měla vybrat jen jeden kosmetický produkt, bez kterého nikdy nevyjde z domu, byl by to parfém nebo toaletní voda. Však to také byla Coco Chanel, kdo prohlásil, že žena bez parfému nemá budoucnost. Podle Ines de la Fressange, autorky knihy Se šarmem Pařížanky, bývají Francouzky věrné jedné vůni, takže žádný parfém na den, na večer a už vůbec ne míšení vůní. Francouzky volí vůni spíše decentní, aby neiritovala okolí. Na druhou stranu milují i vůně kolem sebe a neváhají utratit peníze za luxusní vonnou svíčku do bytu či do kanceláře (někdy si ji berou s sebou i na dovolenou).

Pokračování 6 / 6

Nehty

Francouzky
Francouzky | Zdroj: Instagram @louisefoillan

Francouzky nechodí na nehty do salónů, které jsou v jejich zemi docela drahé, jsou zvyklé pečovat si o ně samy. Jejich manikúra má přitom jedno základní a nadčasové pravidlo – žádné drápy, ať už vlastní nebo umělé. Zároveň příliš neexperimentují s barvou laků, nejčastěji sahají po červeném nebo bezbarvém. Co u nich tedy rozhodně neuvidíte, jsou neonové barvy, různý nail art, třpytky a ani tzv. francouzskou manikúru.